Další důkazy napovídají existenci Retina displeje v iPadu

Otázka ohledně displeje s velkým rozlišením v příští verzi iPadu již nestojí „zda bude“, ale „kdy bude“. Objevují se totiž stále další a další indicie na něj ukazující.

První informace o použití Retina displeje v iPadu se objevily již v lednu tohoto roku, kdy se v systému objevily některé ikony převedené do dvojnásobného rozlišení. Očekávalo se, že tento displej se dostane již do iPadu 2, nicméně nestalo se tak a došlo k přesunutí až do iPadu 3. Tedy alespoň to tak vypadá.

Jeden z vývojářů totiž podrobně procházel nové frameworky v připravovaném iOS 5 a narazil na zajímavou skutečnost: některé grafiky ve frameworku Twitter.framework jsou nativně uoženy v rozlišení 1 536 x 2 048 obrazových bodů, tedy přesně ve dvojnásobném rozlišení současných iPadů. V jiných frameworcích se takhle velké grafické prvky prozatím neobjevují.

Techundwrapped usuzuje, že vzhledem k tomu, že tato grafika se objevila pouze v Twitter Frameworku (ted nejmladší součásti iOS), je iPad 3 již na spadnutí a jeho vývojová verze je již v chodu včetně operačního systému. Z něj pak byla do současné betaverze přenesen pouze tento framework.

Je zde tedy jistá pravděpodobnost, že by mohl iPad 3 přijít již na podzim letošního roku současně s uvedením iOS verze 5. Tradičně v průběhu září totiž Apple inovuje iPody a iOS zařízení pro předvánoční trh.

3 komentáře: „Další důkazy napovídají existenci Retina displeje v iPadu

  • avatar
    15. 06. 2011 (15:48)
    Trvalý odkaz

    Nebylo by toho na podzimní Keynote trochu moc, kdyby přidali i iPad 3? (už teď se očekávají: nový iPhone, nové iPody, uvedení do provozu iOS 5…)

  • avatar
    16. 06. 2011 (07:48)
    Trvalý odkaz

    Retina displej do iPadu určitě jednou přijde, to je jasné od doby, kdy se objevil v iPhonu. A je logické se domnívat, že v Applu již mají prototyp zařízení s tímto rozlišením displeje a na něm zcela jistě běží neveřejná beta verze iOS, která s takovým rozlišením pracuje. Občas se potom stane, že grafika z této neveřejné beta verze se dostane i do té veřejné. Pro příští generaci iPadu to ovšem nemusí znamenat vůbec nic.
    Na druhé straně, uvádět všechna iOS zařízení na trh v jednom termínu společně s novou verzí iOS by mělo určitou logiku, navíc by to bylo v ideálním čase před vánoční sezónou. Pozdržení uvedení nového iPhonu by též nasvědčovalo tomu, že Apple tímto směrem skutečně míří, takže nakonec může přijít i iPad verze 2.5. Nemyslím si ale, že by v tom případě měla nějaké zásadní nové funkce, spíše by dostala větší paměť apod.

  • avatar
    29. 06. 2011 (14:26)
    Trvalý odkaz

    juch až to na podrim výjde tak to bude iPad 2R a bude stát 2x tolik co iPad 2 :D :D

Komentáře nejsou povoleny.