Apple novinky: 25. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve dvacátém pátém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Skype přijde na iPad. Konenčně!

Je mnoho aplikací, které stále odolávají volání iPadu a zůstávají nadále pouze v podobně iPhone aplikací. Kromě hodně žádaného Facebooku patří mezi tyto aplikace také telefonní aplikace Skype. Jak však potvrdili zástupci této společnosti, na verzi přímo pro iPad se skutečně pracuje, a to včetně podpory pro videohovory prostřednictvím 3G a Wi-Fi sítí. Zajímavé je zcela přepracované uživatelské rozhraní přizpůsobené na míru právě iPadu. Otázkou zůstává, zda bude tato verze dostupná také pro starší iPady bez integrované kamery.

[HTML1]

Vývojáři dostali druhou betaverzi iOS 5

Připravovaná verze mobilního operačního systému iOS 5 dospěla do testovací verze Beta 2. Ta je k dispozici pro všechny podporované přístroje a je k dispozici pouze registrovaným vývojářům. Mezi zahrnutými novinkami je velmi zajímavá Wi-Fi synchronizace s iTunes na Macu,  změna v grafickém znázornění některých prvků (ikony, notifikace na úvodní obrazovce, apod.) a obrovské množství větších či menších oprav a vylepšení.

[HTML2]

Nové Time Capsule neobsahují serverové pevné disky

Updatovaného modely zálohovacích stanic nejsou osazeny serverovými variantami pevných disků. Proč je tato informace zajímavá? Protože sám Apple toto propaguje ve svých promo materiálech o použití právě serverových disků (a to jak v originální, tak i české jazykové mutaci). Namísto toho Apple osazuje do Time Capsulí obyčejné desktopové pevné disky Caviar Green z nejlevnější série od společnosti Western Digital, které nejen že se pro serverové nasazení nehodí, může způsobit snížení jejich životnosti a i sám jejich výrobce jejich nasazení v NAS konfiguracích nedoporučuje. Jedinou naší nadějí je doufání, že Apple používá tyto disky se speciálně upraveným firmwarem eliminujícím toto riziko.

Otázkou ale zůstává, proč Apple ve svých prodejních materiálech svým budoucím zákazníkům lže a dodává něco jiného, než proklamuje. Bojí se snad toho, že by uživatelé nebyli ochotni svěřovat svá data obyčejnému levnému disku, navíc za vysokou cenu, za kterou je Time Capsule nabízena?

Ovlivní zjištění o použitém disku váš záměr na koupi Time Capsule?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Apple skutečně nabízí 7 dnů pro vrácení aplikací?

Již před časem jsme v Apple novinkách psali, že je Apple Taiwanskou vládou tlačen k úpravě podmínek pro nákup aplikací v elektronickém obchodu App Store. Po Apple požadovali, aby poskytl sedm dnů lhůtu pro vyzkoušení a možnost vrácení aplikace, která nesplňuje očekávání uživatelů. Nyní se dle tvrzení Economic Times of India zdá, že Apple na tento požadavek přistoupil a pro Taiwanské zákazníky tuto možnost skutečně nabízí.

Nové Macy Pro s až 16 jádry koncem léta?

Podle informací magazínu 9to5Mac je pravděpodobný příchod inovovaných verzí profesionální pracovní stanice Mac Pro koncem letošního léta. Vychází z několika interních dokumentů Apple, ve kterých se hovoří o Macu Pro modelového označení mid-2011, které je obecně používáno pro zařízení uvedená na trh v rozmezí července až září konkrétního roku. Novinka má být osazena procesory z rodiny Sandy Bridge s nejvýše 16 jádry u víceprocesorových konfigurací.

iPody touch čeká drobná evoluce

V uvedené betaverzi iOS 5 se objevily identifikátory dvou nových modelů iPodu Touch. Podle použitého číslování „iPod4,1“ a „iPod4,2“ lze usuzovat pouze na drobný update, žádnou velkou generační změna. Zmíněné identifikátory lze najít v souboru /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.fairplayd.N81.plist.

 

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu

Jeden myslel na “Apple novinky: 25. týden [2011]

  • avatar
    28. 06. 2011 (09:51)
    Trvalý odkaz

    „Bojí se snad toho, že by uživatelé nebyli ochotni svěřovat svá data obyčejnému levnému disku, navíc za vysokou cenu, za kterou je Time Capsule nabízena?“To by určitě poptávku ovlivnit nemělo, v tom musí být určitě něco jinýho… :D:D:D

Komentáře nejsou povoleny.