Apple novinky: 22. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve dvacátém druhém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Automatické aktualizace iOS

Podle informací magazínu MacRumors přibude v brzké době (pravděpodobně již s příchodem iOS 5) možnost povolit automatické stahování aktualizací aplikací přímo do zařízení bez toho, abyste museli svůj přístroj synchronizovat s iTunes. Funkce se bude jmenovat Automatic Download a měla by umožňovat také aktualizaci samotného operačního systému. Podobnou funkci aktualizace samotného přístroje nabízí například konkurenční platforma Android.

Bude inovovaná Time Capsule bude uchovávat aktualizace?

Proslýchá se, že Apple připravuje novou verzi firmwaru svého síťového úložiště Time Capsule. To by mělo umožňovat automatické stahování updatů pro připojené počítače na pozadí, díky čemu je tyto budou mít k dispozici rychleji. Výhodou je také výrazná úspora přenášených dat v případě, že máte ve své síti více než jeden počítač. Funkce má podporovat také iOS zařízení a mohla by být dostupná i pro současné modely Time Capsule formou upgradu firmwaru.

Time Capsule se týká také další spekulace: podle informací Ars Technica bude nová verze Time Capsule osazena procesorem A4 nebo A5 a mohl by ji pohánět iOS.

Překvapí Apple se včasným představením Liona?

Podle prozatím neověřených informací prý Apple připravuje brzké vydání příští verze operačního systému Mac OS X 10.7 Lion. Podle některých zdrojů by mohla tato verze být uvolněna již 14. června, jiné hovoří o datu desátého července. Proč? No přece proto, že datum vydání 10. 7. je pro verzi systému 10.7 velmi stylové.

Podrobnější informace se dozvíme již dnes večer, kdy v 19:00 představí Apple další informace nejen o tomto operačním systému. V sedm večer můžete sledovat zde na SuperApple.cz náš tradiční textový přenos.

Taipei požaduje možnost vrátit iOS aplikace

Vedení Taipeie požaduje, aby Apple umožnil vrácení iOS aplikací po určitou dobu v případě, že je uživatel odinstaluje a dále nepoužívá. Jde o funkci, kterou by přivítalo mnoho uživatelů, protože současný postup žádání o vrácení již koupené aplikace není právě přívětivý a navíc ne vždy je ze strany Applu posouzen kladně. Bude zajímavé celou kauza nadále sledovat.

Honda pomohla vykrást Apple Store

Řidič osobního automobilu Honda použil svůj vůz k vykradení obchodu App Store v Greensboro. Autem rozbil výlohu obchodu, vinou čeho musel být obchod po celý den mimo provoz. Lupičem byl bílý muž oblečený v bílém ninja obleku a Honda použitá k loupeži byla odcizena jen krátký čas před loupeží.

Lupič však zřejmě neměl pevné nervy: jak jinak si vysvětlit, že z místa nic neodcizil a po chvíli pobíhání po obchodu bez lupu odešel.

Prohlížeče postavené na Webkitu dotahují Firefox

Vykreslovací jádro WebKit, za jehož vývojem stojí z velké části Apple a který je srdcem prohlížeče Safari, používají také jiné prohlížeče. Nejvýraznějším z těchto prohlížečů je Chrome od Googlu, který společně se Safari dosahuje téměř stejného tržního podílu, jako prohlížeč Firefox využívající jádra Gecko.

Mac OS X Lion půjde snadno proměnit v server

Připravovaná verze Mac OS X 10.7 Lion půjde velmi snadno proměnit v serverovou verzi. Doporučený postup je jednoduchý: po instalaci standardní desktopové verze systému stačí pouze v Mac App Store zakoupit rozšíření na server a toto nainstalovat. Jednoduché a snadné. S touto informací přišel magazín Hardmac, avšak bez podrobností o ceně této serverové aplikace.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu