Apple iWork je nyní k dispozici pro iPhone a iPod touch

Společnost Apple dnes oznámila, že její převratné kancelářské aplikace sady iWork, Keynote, Pages a Numbers, jsou nyní kromě iPadu k dispozici také pro iPhone a iPod touch. Aplikace Keynote, Pages a Numbers, původně vytvořené pro Mac a potom zcela přepracované pro iOS a revoluční rozhraní Multi-Touch společnosti Apple, umožňují mobilně vytvářet a sdílet úžasné prezentace, krásně formátované dokumenty a propracované tabulky. Aplikace sady iWork jsou k dispozici v obchodě App Store, každá za 7,99 eura pro nové uživatele a jako bezplatná aktualizace pro existující zákazníky aplikací iWork pro iPad.

„V aplikacích Keynote, Pages a Numbers teď můžete na přístrojích iPhone a iPod touch vytvářet úžasné prezentace, dokumenty a tabulky,“ řekl Philip Schiller, senior viceprezident celosvětového produktového marketingu společnosti Apple. „Neuvěřitelný displej Retina, revoluční rozhraní Multi-Touch a náš výkonný software umožňuje snadno vytvářet, upravovat, organizovat a sdílet všechny vaše dokumenty na přístroji iPhone 4 nebo iPod touch.“

Aplikace Keynote, Pages a Numbers importují a exportují dokumenty z aplikací iWork pro Mac a Microsoft Office, bezdrátově tisknou prostřednictvím technologie AirPrint a obsahují krásná témata a šablony navržené společností Apple. Všechny aplikace iWork nyní nabízejí vylepšenou správu dokumentů pomocí miniatur, které umožňují rychle najít požadované soubory, organizovat je a seskupovat do složek pomocí intuitivních gest. Pomocí tlačítka Tools (Nástroje) na panelu nástrojů můžete snadno sdílet jakoukoli prezentaci, dokument nebo tabulku, aniž byste aplikaci opustili.

Keynote umožňuje snadno vytvářet působivé prezentace včetně animovaných grafů a přechodů. Svou prezentaci si můžete prohlédnout přes celou obrazovku na fantastickém displeji s vysokým rozlišením Retina, nebo můžete mobilní zařízení připojit k projektoru nebo HD televizi a promítnout širšímu publiku. Pomocí samostatně dostupné aplikace Keynote Remote můžete z přístroje iPhone nebo iPod touch ovládat prezentaci Keynote na libovolném zařízení iOS nebo počítači Mac.

Pages je nejkrásnější textový procesor, jaký byl kdy navržen pro mobilní zařízení. Obsahuje vše, co potřebujete k vytváření úžasných dokumentů. Pages naplno využívá displej s vysokým rozlišením Retina, jímž jsou vybaveny přístroje iPhone 4 a iPod touch, takže můžete v dokumentech naplno vidět všechny detaily. Práci s textem na přístroji iPhone nebo iPod touch usnadňuje funkce Smart Zoom, která při editaci automaticky zoomuje na kurzor a po dokončení práce opět zobrazení odzoomuje.

Numbers pomocí gest Multi-Touch a inteligentní klávesnice umožňuje vytvářet atraktivní, skvěle vypadající tabulky s více než 250 snadno použitelnými funkcemi, flexibilními tabulkami a zajímavými grafy. Aplikace Numbers stejně jako Pages využívá displej s vysokým rozlišením Retina a funkcí Smart Zoom usnadňuje práci s textem a buňkami na přístroji iPhone 4 nebo iPod touch.

Ceny a dostupnost

Keynote, Pages a Numbers jsou univerzální aplikace, které fungují na přístrojích iPad a iPad 2, iPhone 3GS a iPhone 4, iPod touch třetí a čtvrté generace. Aplikace Keynote, Pages a Numbers jsou k dispozici v obchodě App Store, každá za 7,99 eura pro nové uživatele nebo jako bezplatná aktualizace pro existující zákazníky aplikací iWork pro iPad. Aplikace Keynote Remote se prodává v obchodě App Store samostatně za 0,79 eura.

Společnost Apple je tvůrcem počítačů Mac, nejlepších osobních počítačů na světě, a softwaru OS X, iLife, iWork a profesionálních aplikací. Apple je se svými přehrávači iPod a internetovým obchodem iTunes lídrem digitální hudební revoluce. Společnost Apple od základu změnila mobilní telefon revolučním přístrojem iPhone a obchodem App Store a nedávno uvedla iPad 2, který definuje budoucnost mobilních multimediálních a počítačových zařízení.