Samsung vyrobil "Retinu pro iPad"

Samsung dokázal vyrobit panel, který můžeme směle nazvat Retinou pro iPad. Nebo pro některý z jiných tabletů.

Podle informací magazínu TUAW je Samsung připraven v příštím týdnu v rámci SID Display Week 2011 International Symposium velmi zajímavý displej. Jeho úhlopříčka je 10,1 palce a fyzické rozlišení 2 560 x 1 600 obrazových bodů. To je stejné rozlišení, s jakým se běžně setkáváme na třicetipalcových displejích a ve vertikálním směru je to více, než kolik nabídne sedmadvacetipalcový iMac.

Tento displej, jehož hustota bodů dosahuje hodnoty 300 dpi již lze terminologií Apple nazvat jako Retina displej. Nyní, když je zřejmé, že lze technologicky vyrobit displej o tomto rozlišení, zbývá jen čekat, kdy jej Apple ve svých tabletech použije.

Pro iPad se jako ideální rozlišení jeví 2 048 x 1 536 – tedy rozlišení dvojnásobné tomu současnému. Na něj (nebo podobné) se již Apple připravuje a některé prvky v systému jsou již přepracovány na vyšší (a právě dvojnásobné) rozlišení.

Otázkou tak zůstává, kdy se případného iPadu 3 s tímto displejem dočkáme. Bude to ještě letos před vánoci, nebo až později v příštím roce?

6 komentářů: „Samsung vyrobil "Retinu pro iPad"

  • avatar
    13. 05. 2011 (08:47)
    Trvalý odkaz

     to by byl iPad nádherný….tedy, počkat! už je…tohle by byl překrásný iPad :D

  • avatar
    13. 05. 2011 (08:54)
    Trvalý odkaz

    iPad 2 se konkurence zatím moc být nemusí, takže podle mého názoru se iPadu 3 s tímto displejem setkáme nejdřív za rok.

  • avatar
    13. 05. 2011 (09:34)
    Trvalý odkaz

    Dřív než za rok to podle mě nebude. Otázka navíc není, zda lze vyrobit displej, ale jestli takové rozlišení vůbec zvládne grafický čip iPadu, když s ním mají leckdy problémy i grafické karty stolních počítačů (zvlášť u 3D grafiky).

  • avatar
    13. 05. 2011 (16:59)
    Trvalý odkaz

    Tady jde spíše o výdrž baterie, Apple je schopný toto do iPadu nainstalovat, avšak iPad už by asi určitě nevydržel 10 hodin se zapnutou wi-fi!

  • avatar
    14. 05. 2011 (01:58)
    Trvalý odkaz

     Mám trochu obavu že taky nikdy. Samsung a Apple jsou v sobě, pokud ten spor naruší jejich spolupráci, a dost se o tom spekuluje, pak už asi nebude dodávat displaye pro iPady. Já osobně spíš než v retinu věžím v PixelQi a podobné technologie. Jednu velmi zajímavou technologii uvedla na trh společnost Qualcomm.Qualcomm.

  • avatar
    31. 05. 2011 (20:25)
    Trvalý odkaz

    děláte si legraci? nebo nás Applisty uz mate fakt za blbce? Retina je 326PPI – coz je pry oficialni rozliseni ktere uz oko nevidi. S tim ze nejaky doktor dokonce rikal ze to je malo ze lidske oko rozezna jeste o trochu vic. Nejakejch 300 je fakt malo. Navic tedka nova Nokia ma 326 PPI a jeste dalsi pristroje uz se mu priblizuji a jeden pristroj ma i o trochu vic. Takze priste prosim o přesnost a napsat ze se priblizuje PPI Retina displaye. Děkuji

Komentáře nejsou povoleny.