Microsoft: Skype bude i nadále podporovat Mac OS X i iOS

Známý komunikátor Skype koupil před pár dny Microsoft a hned se objevily obavy, jak přistoupí k verzím pro jiné platformy.

Aplikaci Skype koupil Microsoft za 8,5 miliardy dolarů. Ze společnosti Skype se tak stala jedna z divizí Microsoftu, kterou povede dosavadní šéf Skypu.

Skype v současné době nabízí nativní verzi svého komunikátoru pro operační systémy Mac OS X, Linux, Google Android, iOS, Windows, Symbian a pro mobilní telefony BlackBerry společnosti RIM. Někteří komentátoři tak pojali podezření, zda Microsoft neplánuje podporu některých z nich ukončit.

Současný šéf Microsoftu, Steve Ballmer, na přímý dotaz tyto spekulace vyvrátil. Nová divize Microsoftu prý v žádném případě neplánuje ukončit podporu pro kteroukoli z těchto platforem a dodal, že Microsoft i nyní vyvíjí software pro operační systémy Mac OS X.

Toto tvrzení se zdá uvěřitelné. Skype jako takový má tím větší hodnotu, čím více má uživatelů a omezením podpory některé z platforem by právě tuto hodnotu snížilo. A Microsoft dle všech zpráv kupoval Skype právě proto, aby se prosadil na trhu, kde se mu prozatím příliš nedařilo.

Jeho komunikátor MSN Messenger je sice populární, nicméně se Skypem se rovnat nemůže. A navíc nákupem Skypu získal Microsoft skvělý nástroj, kterým může konkurovat Applu a jeho službě FaceTime. A ve srovnání s FaceTime bude toto řešení více multiplatformní.