Apple novinky: 16. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v šestnáctém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Nové MacBooky Pro přijdou s novým vzhledem?

Podle informací magazínu MacRumors je pravděpodobně, že nová řada počítačů MacBook Pro přijde se zcela novým a přepracovaným designem. Podle těchto informací má MacRumors potvrzené informace, že nové revize těchto notebooků budou vypadat zcela jinak, než doposud.

Je pravdou, že současná řada nezměnila svůj vzhled již po několik let od nástupu aktuální řady Unibody. Podle dostupných informací by nová „pročka“ měla převzít některé designové prvky MacBooků Air.

Příští iPhone s větší obrazovkou připraven?

Podle postu z blogu M.I.C. Gadget bude mít příští verze mobilního telefonu iPhone větší displej, než doposud. Své tvrzení dokládá hned dvěma fotografiemi přístroje, který vydává za iPhone 4S. Jde prý o upravenou verzi stávajícího iPhonu s větším displejem a novým procesorem A5 v útrobách.

Přijdou příští týden nové iMacy?

V minulém týdnu se vyrojilo mnoho informací a všechny hovořily o připravované inovaci řady počítačů Apple iMac. Podle všeho prý nová řada přijde s novými procesory z rodiny Sandy Bridge a osazenými pochopitelně rychlými Thunderbolt porty. Na tuto skutečnost ukazuje také fakt,že  byly dodávky současných modelů pozastaveny. Bude zajímavé sledovat, zda se tyto spekulace potvrdí a jaké další komponenty novinky přinesou.

Greenpeace útočí proti výstavbě datacentra Apple

Organizace Greenpeace ve svém dokumentu nazvaném „Jak špinavá jsou vaše data“ útočí na velká datacentra nutná pro moderní Cloud Computing společností Apple, IBM, Facebooku a dalších. Například dokončované datové centrum Apple v Severní Karolíně prý dle Greenpeace zvýší současnou spotřebu elektrické energie generovanou celým Applem na trojnásobek. Tato spotřeby prý bude sto megawattů a stačila by pro napájení více než 80 000 domácností.

Prezident Obama je uživatelem nového iPadu 2

Zajímavostí na závěr pro tento týden je oficiální fotografie Bílého domu: vidíte na ní prezidenta Baracka Odama nastupujícího do limuzíny ve Fiarless Hills v Pensylvánii šestého dubna letošního roku. Pokud se podrobně zadíváte, všimnete si v jeho ruce iPadu 2 včetně šedého obalu Smart Cover.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu