Apple novinky: 13. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve třináctém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Přinese iOS 5 fotky ze sociálních sítí?

Podle informací, které přinesl magazín 9to5mac.com je pravděpodobné, že se v nové verzi operačního systému iOS 5 dočkáme přímé podpory prohlížení fotografií ze sociálních sítí. Fotografie budou prý dostupné přímo v aplikaci Photos a najdeme je pod položkou Photo Streams. Prozatím není jasné, které služby budou podporovány – ovšem z podpory ve stolní aplikaci iPhoto lze usuzovat, že bychom neměli být ochuzení o Facebook nebo Twitter.

iWeb není mrtvý, přijde i na iPad?

Neaktulizací aplikace iWeb nahrál Apple spekulacím, podle kterých s ní nemá Apple do budoucna žádné větší plány. Ne však podle webu PatentlyApple, který ukazuje na jeden z Apple patentů zabývajících se aplikace pro osobní produktivitu, mezi kterými nacházíme právě náčrt mobilního iWebu. Hezké, ne? Jeho uvedení na iPad by bylo logické – v duchu aplikací iMovie a GarageBand pro iPad je jasné, že Apple přestal chápat iPad jako zařízení určené ke konzumaci obsahu, ale spíše jako plnohodnotný nástroj pro jeho vytváření. Osobně se hodně těším na iPhoto pro iPad, které je dle našich informací za dveřmi.

Nový iPod nano prý dostane kameru

Když Apple představil aktuální generaci hudebního přehrávače iPod nano, pořádně to schytal právě za absenci videokamery. Ta byla v předchozím modelu zastoupena a nenatáčela zrovna nejhůře. Podle Taiwanského webu Apple.pro je pravděpodobné, že nové nano dostane tuto kameru zpátky a to i přes své malé rozměry. Tomuto zdroji se dá věřit, již dříve úspěšně představil připravované nano nebo přesně popslat výbavu iPadu 2. Kameru v iPodu nano bych rozhodně přivítal.

GarageBand umí pracovat s projekty z iPadu

V minulém týdnu vyšel nevýznamný update aplikace GarageBand – tedy nevýznamný z pohledu přínosu nových funkcí nebo vylepšení celé aplikace. Jedinou novinkou verze 6.0.2 je plná podpora pro projekty, které jste vytvořili v aplikaci GaragaBand na svém iPadu.

Zásoby původních iPadů se tenčí

Apple prodejci hlásí docházení zásob původních iPadů, které se nyní prodávají za skutečně zajímavé ceny. V zahraničí jsou již téměř vyprodány, u našich prodejců byste měli ještě pochodit – pokud si tedy děláte zálusk na levný nový starý iPad, neměli byste příliš váhat.

Více než 12 000 nových iPadů 2 se prodalo na eBay za dva týdny

Pokud vás zajímá, kam nejvíce odcházely, připravil pro vás CNET ve spolupráci s eBay krásný přehled: mnoho jich zůstalo přímo ve Spojených státech (zde je však otázka, zda většina z nich neodešla jinak do světa některou z přeposílacích zásilkových služeb), hodně jich odcházelo do Kanady a Ruska. Nejprodávanějším modelem je 16GB Wi-Fi model, druhým nejprodávanějším naopak nejdražší 64GB Wi-Fi + 3G.

Nová reklama na iPad 2 s podtitulem „Věříme“

[HTML1]

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu