Photo Booth: oblíbený "videoprznič" obličejů míří do iPadu

Každý uživatel počítače se systémem Mac OS X vybaveném kamerou zná aplikaci Photo Booth: roztomilou hříčku plnou rozpustilých videoefektů. Photo Booth s iPadem 2 přichází i na tato zařízení.

Víte, ono je to na jednu stranu nuda koukat jen tak na svůj obraz v iPadu. A proto proč si se sebou trochu nezahrát a neprohnat naše obličeje těmi nejoblíbenějšími efekty? Photo Booth pro iPad vám toto vše umožní.

V aplikaci máte k dispozici devět efektů a díky dostatečnému výkonu celého zařízení jsou všechny updatovány v reálném čase. Pokud si vzpomenete, jaký problém byl s plynulým zobrazením ve Photo Booth na stolních počítačích ještě před několika lety, pak na vás toto vše na iPadu musí působit trochu jako neskutečné.

Po zvolení některého z efektů můžete tažením prsty nastavovat jeho integritu nebo místo působení (tedy při efektech deformujících některou část obličeje můžete tažením nastavit, zda chcete mít velkou bradu, oko nebo třeba čelo). Pokud se vám váš obraz opravdu líbí, můžete jej uložit jako fotografii. Videa prozatím nahrávat není možné.

Velmi snadno můžete přepínat mezi přední a zadní kamerou, můžete tedy pokřiveně vyfotografovat někoho, kdo sedí nebo stojí před vámi. A on to nemusí vůbec vědět, čímž celá hříčka dostává nový rozměr použití. Pořízené fotografie můžete dále odesílat emailem nebo ukládat mezi ostatní fotografie přímo v přístroji.

Photo Booth je přesně ten typ aplikace, která je z praktického hlediska naprosto k ničemu, ale se kterou si i přesto užijete nepředstavitelně hodně legrace. A milovat ji budou i vaše děti. Photo Booth bude součástí vnitřní výbavy iPadu 2 a není potvrzeno, zda bude k dispozici i pro jiné stroje.