iPad Smart Cover: nový přístup k obalu pro iPad

Co si budeme nalhávat, iPad vypadá nejlépe tak, jak jej Apple stvořil a nejrůznější obaly jej pouze zvětšují a zošklivují. A zřejmě si toho byli vědomi i v Applu, a tak připravili zcela nový druh obalu.

Ten je dostupný pouze pro nový iPad 2 a ve své podstatě to ani obal není. Nebo ještě přesněji: je to více než obal. iPad Smart Cover je ve své podstatě pouze kryt displeje, který chrání před poškození nebo poškrábáním při transportu. Zadní stěna je odkrytá a tak všude, kde se hnete, každý pozná, že nesete iPad. To se současnými pouzdry většinou neplatilo.

Co je však na celé koncepci nejzajímavější, je způsob uchycení a propojení samotného krytu s iPadem. Kryt se nasazuje velmi snadno, ve své podstatě jej stačí pouze k boku iPadu lehce přiložit a integrované magnety si jej již přitáhnou a ustředí samy. Stejně je samotný kryt držen magnety i v zavřeném stavu, tudíž se nikde nic neodklápí a displej je vždy chráněn. Ale to ještě pořád není vše – iPad má v sobě vestavěn magnetický spínač, který pozná, zda je kryt na displeji nebo nikoli.

V praxi to funguje úžasně prakticky: pokud zavřete kryt, iPad se uspí. Pokud kryt odklopíte, iPad se ihned probudí. Nemusíte tak mačkat žádná tlačítka, vůbec nic – jen bude odklápět přední část.

Samotný kryt lze sestavit do pozice praktického stojánku, který vám umožní polohovat iPad ve dvou úhlech.

Nové kryty iPad Smart Cover jsou k dispozici v deseti barvách a ve dvou provedeních: levnějším polyuretanovém za 39 dolarů, za luxusnější kožený pak zaplatíte 69 dolarů. Obě verze mají vnitřní část krytu (ta, která přiléhá k displeji) vyrobenu z mikrovláken, tudíž displej současně svými pohyby čistí. Osobně považuji tyto kryty za výborný designový doplněk: nejsou drahé a vzhledem k tomu, že jejich výměna je záležitostí jednotek sekund nebude žádný problém je střídat.

13 komentářů: „iPad Smart Cover: nový přístup k obalu pro iPad

  • avatar
    03. 03. 2011 (11:44)
    Trvalý odkaz

    Po pravdě, Blackberry má tuto funkci ( magnet) u pouzder už nějaký ten rok, ale to nic nemění na tom, proč se neinspirovat jinde, když to má kladnou užitnou hodnotu.

    • avatar
      03. 03. 2011 (12:31)
      Trvalý odkaz

      Jenže BB to má z jiného důvodu. Telefon tak pozná, že je vložen do poudra a přepne reřim vyzvánění. u iPadu to je hlavně „držák“ krytu.
      …. ikdyž iPad2 vlastně usne, když je přikryt a probudí, když se kryt odendá, takže podobnost tu je :-)

      • avatar
        03. 03. 2011 (12:42)
        Trvalý odkaz

        Já měl na mysli ON/OFF displej. Možná jsem se jen špatně vyjádřil.
        JInak, je už někde napsáno, jestli je na krytu, na těch magnetických příchytkách, nějaký např. mikrovlákno, nebo je to kov na kov? Ptám se z důvodu možného poškrábání.

          • avatar
            03. 03. 2011 (13:08)
            Trvalý odkaz

            Ta část, co zakrývá displej je potažena mikrovláknem, to vidím. Já se ptal na ty kovové packy, co přichytí magnetem kryt k tělu iPadu. ;)

          • avatar
            03. 03. 2011 (13:15)
            Trvalý odkaz

            No tak ty se přichytí k tělu, kov na kov. Magnety jsou prý neodymové a není možné s nimi vůbec do strany posunout, lze je pouze odejmout (je prý potřebná dost velká síla)…

  • avatar
    03. 03. 2011 (11:56)
    Trvalý odkaz

    Opravdu nejde toto pouzdro na ipad 1?

  • avatar
    03. 03. 2011 (11:57)
    Trvalý odkaz

    Zajímaklo by mě, zda to půjde nasadit i na první iPad, funkci na sleep to asi mít nebude, ale sedět by to mohlo, ne?

      • avatar
        03. 03. 2011 (15:13)
        Trvalý odkaz

        Musím se přiznat, že to pouzdro je to co by mi k upgradu nejvíc přitahovalo. Ted ho mám bez pouzdra a nasazovat pořád iPad Case je mimo a i Maccaly nic moc. Tohle je prostě pecka. Detail, kterej dělá celek :)

  • avatar
    03. 03. 2011 (12:18)
    Trvalý odkaz

    Kryt se mi velmi líbí po technické stránce věci, ale po designové mi nějak nesedí. Nedokážu říci proč. Jestli to dělají ty pastelové barvy, které působí tak plasticky a neelegantně nebo jestli to je to výrazně dělení na 4 pruhy. Máte to někdo stejně?

    Docela by mě zajímalo jak pevně bude držet při zasouvání do tašky a pod. tj. jestli jsou magnety dostatečně silné.

    Každopádně se na něj přijdu podívat hned jak bude na storech :)

    • avatar
      03. 03. 2011 (13:44)
      Trvalý odkaz

      Moc by se mi to libilo v nejake jine texture na iPadu 1..

Komentáře nejsou povoleny.