Hroutí se nové MacBooky Pro v zátěži?

Se zajímavou informací přišel magazín MacRumors: nové MacBooky Pro jsou v zátěži nestabilní a padají.

MacRumors staví své informace na velmi dlouhém diskusním vláknu z oficiálního Apple diskusního fóra. Zde se objevilo, že někteří majitelé nových MacBooků Pro mají výrazné problémy se stabilitou těchto počítačů v zátěži. Informace pak potvrzuje také zkušenostmi vlastních čtenářů.

Jeden z nich popisuje celý incident takto:

Používám nový 15″ MacBook Pro (2,2/6750M) jeden týden a mám problémy se zatuhnutím počítače v zátěži. Pro představu: pokud nastartuji virtuální obraz ve VMWare Fusion, vyskočí teplota nad devadesát stupňů a počítač zcela zatuhne. Počítač působí jako zamknutý (nelze pohnout kurzorem myši a nereaguje ani na klávesnici). Je ale možné se k němu připojit stále přes síť prostřednictvím SSH. K tomuto dochází vždy, když je zátěž dvojice procesor/grafická karta vysoký (renderování, používání DJského softwaru nebo kompilace).

Podle popisovaných problémů lze s největší pravděpodobností usuzovat na problémy s grafickou kartou a na zmíněných strojích prý není problém takové chování kdykoli předvést. Prozatím se rady pro majitele soustředí v samostatné wiki. Apple je o celém problému informován, neposkytl však prozatím žádné řešení této situace.