Apple novinky: 11. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v jedenáctém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Nové MacBooky Pro bootují do plně 64bitového módu

Apple updatoval dokument informující o počítačích, které automaticky startují do plně 64bitového režimu. K již dříve zde uvedenému modelu Mac Pro (model Mid 2010) zde přibyly také nové MacBooky Pro z modelové řady Early 2011 – tedy všechny nové MacBooky Pro.

Zjednodušené MobileMe již v dubnu?

Podle informací magazínu iLounge lze prý očekávat zjednodušenou verzi služby MobileMe již v průběhu měsíce dubna, tedy přibližně za měsíc. Nové MobileMe má být dostupné zdarma a má být odvozeno od současné verze, který má být postupně odstaven podle toho, jak budou dobíhat předplatné posledním jeho uživatelům. Avšak vzhledem k tomu, že podobné zvěsti slýcháme již přes rok je těžké jim skutečně uvěřit.

Aplikace pro Mac jsou 7x dražší, než aplikace pro iOS

Podle studie Distimo je méně než každá osmá aplikace dostupná prostřednictvím Mac App Store k dispozici zdarma, hry tvoří rovných 29 procent všech zde dostupných aplikací. Za dva měsíce od spuštění je zde již dostupných 2 225 aplikací, zatímco pro iPad bylo za stejnou dobu dostupných 8 099 aplikací. Průměrná cena jedné aplikace pro Mac je 11,21 dolarů, což je sedmkrát více, než průměrná cena aplikace pro iPhone (1,57 dolarů). A také třikrát dražší, než průměrná cena aplikací pro iPad (4,19 dolarů).

Bude mít iPhone 5 kovová záda?

Objevily se fotografie telefonu, který je vydáván za za údajný nový iPhone 5. Svým vzhledem vychází z iPhonu čtvrté generace, ukazuje však celokovová záda. Spekuluje se hodně o použití technologie Liquid Metal, kterou si před časem nechal Apple patentovat. Podle jiných však nejde o nic jiného, než o klasický iPhone 4 s vyměněnými zády nebo kov imitující nálepkou.

Japonské neštěstí může ovlivnit dodávky iPadů 2

iStupli informuje, že vinou japonského neštěstí může dojít k ohrožení dodávek iPadů 2 (a potažmo i nových MacBooků Air). Jde o to, že pět důležitých součástí iPadu 2 pochází od místních subdodavatelů: Flash čipy dodává Toshiba, RAM paměti pocházejí od Elpida Memory, elektronický kompas vyrábí AKM Semiconductor, dotykové sklo vyrábí Asahi Glass a baterie nese značku Apple Japan.

Je tedy pravděpodobné, že současné čekací doby na iPad 2, které se prodloužily na 4 – 5 týdnů, jsou důsledkem právě této přírodní katastrofy.

Uživatelé nového iOS 4.3 hlásí dramatické snížení výdrže

Pokud máte po updatu na iOS 4.3 pocit, že váš telefon nebo iPad již nevydrží na baterii tolik, co před tím, pak nejste sami. Velké množství uživatelů totiž hlásí pokles výdrže svých přístrojů o pactnáct až dvacet procent. Přesná příčina se nezná, může to být cokoli: od chyby v samostném systému až po skutečnost, že inovované a rychlejší Safari je více náročné na výkon a tedy i na spotřebu energie. Další možností může být podpora funkce Ping, která běží neustále na pozadí.

Zdroje: 9TO5Mac, TUAW, Macworld + citace přímo v testu