Apple iOS 4.3 vydán s několikadenním předstihem

Včera v podvečer našeho času uvolnil Apple pro všeobecné použití další desetinovou verzi systému iOS.

Operační systém iOS 4.3 není žádnou novinkou, vývojářům je k dispozici již od počátku ledna a za tu dobu prošla důkladným testováním. Mezi novinkami najdete především vylepšenou podporu pro bezdrátové přehrávání AirPlay, výrazněji rychlejší Safari při zpracování Javascriptu, funkci domácího sdílení hudby iTunes Home Sharing, možnost změny funkce bočního přepínače na iPadu a funkci Wi-Fi hotspotu pro majitele iPhonu 4. Tuto funkci musí podporovat mobilní operátoři – Vodafone i T-Mobile mají její podporu aktivní, u O2 bude povolena v průběhu května (informovali jsme zde).

Tip: přečtěte se souhrn nejvýznamnějších novinek.

Mezi podporovaná zařízení, na které lze iOS 4.3 nainstalovat, patří iPhone 3GS a iPhone 4 (pouze GSM model), iPod touch třetí a čtvrté generace a také oba modely tabletů iPad.

Tip: přečtete si představení iOS 4.3 podle Apple.

Update na verzi iOS 4.3 je pro podporovaná zařízení k dispozici v iTunes, jejichž prostřednictvím je nutné provést také aktualizaci vašeho přístroje. Pokud máte v iTunes vypnuto provádění záloh svého přístroj, povolte jej před poslední synchronizací před provedením updatu.