Tržní hodnota Apple přesáhla magickou hranici 300 miliard dolarů

Není to tak dávno, co Apple překonal svůj historický rekord v tržní hodnotě a stal se tak druhou největší firmou na světe právě dle tohoto měřítka. Hned v prvním dnu nového roku však Apple překonal další magickou hranici.

Přesně 23. září hodnota Applu přesáhla hodnotu 266 miliard dolarů, čímž se dostal na druhou příčku v žebříčku velikosti firem měřených podle hodnoty tržní kapitalizace. Na druhou příčku se dostal přes petrochemického giganta PetroChina. První příčku stále okupuje těžební společnost Exxon Mobile s tržní hodnotou 376 miliard dolarů.

Nyní se Applu podařilo překonat další magickou hranici, když jeho tržní hodnota přesáhla hranici 300 miliard dolarů a stále roste, v současnosti se pohybuje přes hranici 302 miliard dolarů. Současně také Apple disponuje částkou okolo padesáti miliard dolarů v hotovosti.

Zajímavá je si povědět, jak jsou na tom konkurenti: například aktuální tržní hodnota Googlu je 193 miliard dolarů, hodnota Facebooku se pohybuje okolo padesáti miliard dolarů a tržní hodnota Microsoftu je 239 miliard dolarů.

Zkrátka Applu se dlouhodobě daří a nedá se předpokládat, že by v blízké budoucnosti došlo ke změně tohoto trendu.