Pozor na údajnou „limitovanou černobílou edici“ MacBooku, nic takového neexistuje

Na jednom z českých webových Apple bazarů provozovaných společností Grafikou Publishing se objevil stroj, před kterým bychom vás rádi upozornili, nebo přesněji rečeno, varovali.

Aktualizováno: autor inzerátu zavádějící text změnil, děkujeme.

Tento inzerát nabízí dnes již historický kousek MacBooku z první Intelí generace. Jde o model z roku 2006, který vás zaujme již na první pohled: je zvláštně černobílý. Navíc sám autor inzerátu v popisu uvádí: „Prodám MacBook, limitovaná černobílá edice z roku 2006.“. Protože tento popis může vyvolat zdání, že jde o nějakou speciální limitovanou edicí přímo od Applu, přijměte prosím toto upozornění.

Je to samozřejmě nesmysl, Apple nikdy žádnou podobnou edici nevyráběl. Apple tyto MacBooky vyráběl pouze v bílé a černé barvě jako samostatné celobarevné jednotky. Tyto stroje – sám vím o dvou – vznikaly  smontováním dvou různobarevných modelů dohromady a v drtivé většině případů se tak používaly dva poškozené nebo jinak problémové stroje.

Stejný původ tak má jistě i nabízený stroj: nikdo vám nezaručí, z jakých dvou vraků byl kdy smontován a můžete si být jisti, že z výrobních linek Apple nikdy v tomto stavu nevyjel. Žádná limitovaná edice, obyčejný domácí bastl.

Tento stroj by si tak dobrovolně – navíc za nabízenou cenu a vzhledem k míře opotřebení – mohl zakoupit jen hazardér…

Díky za info patří Danielu K. Jr…