Byl oficiálně představen iPhone 4 pro síť Verizon: zklamání pro všechny, kdo uvěřili fámám o iPhonu 5

V tomto týdnu Apple představil upravenou verzi telefonu iPhone 4 určenou pro síť mobilního operátora Verizon. Ten provozuje svou síť ve Spojených státech postavenou na technologii CDMA.

Hlavním rozdílem oproti dosavadnímu iPhonu 4 je jiná komunikační technologie využívající také jiných frekvencí, což si vyžádalo také nutnost úpravy anténního systému telefonu. Díly tohoto přístroje se již před časem objevily na internetu, kde byly některými komentátory nesprávně označovány za díly patřící iPhonu páté generace. Je potěšující, že díky použití jiné technologie i jiných komunikačních frekvencí nedochází u CMDA verzí tohoto telefonu ke ztrátě signálu při silnějším uchopením.

Telefon bude nabízet funkci Wi-Fi hotspotu, která se však objeví plošně v iOS verze 4.3 i pro GSM modely. Zákazníci Verizonu si za použití této funkce připlatí dvacet dolarů měsíčně, současně však musí mít zakoupeni také plošný datový tarif za 25 dolarů, jehož součástí jsou 2 GB dat. V telefonu nejsou nainstalovány žádné specifické aplikace určené pouze pro Verizon.

Ceny jsou nastaveny na hodnotu 200 dolarů za 16GB verzi, za 32GB verzi pak zaplatíte 300 dolarů s povinným dvouletým úpisem. Telefon nebude fungovat mimo Verizon síť, jeho dovoz do České republiky je tedy irelevantní – české CDMA sítě fungují na jiných frekvencích a tudíž v nich nebude možné telefon použít. Telefon se začne v síti Verizon prodávat desátého února letošního roku.

Mimo toho, že iPhone 4 ve své CDMA verzi udělal radost uživatelům sítě Verizon, přinesl také zklamání do myslí všech, kteří sedli na vějičku kauzy „iPhone 5 dílů“. Nedá se totiž očekávat, že by Apple vydal v dohledné době iPhone 5, ať již v jakékoli verzi. Podle našich informací ze zdrojů blízkých Apple má být součástí smlouvy mezi Verizonem a Applem klauzule stanovující časový rozestup mezi uvedení iPhone 4 CDMA a případného nástupce.

10 komentářů: „Byl oficiálně představen iPhone 4 pro síť Verizon: zklamání pro všechny, kdo uvěřili fámám o iPhonu 5

  • avatar
    13. 01. 2011 (09:05)
    Trvalý odkaz

    Do této teorie ale nějak nezapadá skutečnost, že na videu zabraný iPhone měl sloz na SIMkartu

    • avatar
      13. 01. 2011 (09:13)
      Trvalý odkaz

      Vývojové typy měly kartu výměnnou, prodejní verze ji již budou mít pevně vestavěnou, jako u jiných Verizon telefonů. Skutečně, máme z důvěryhodného potvrzeno, že díly ve videu byly z CDMA verze…

  • avatar
    13. 01. 2011 (10:00)
    Trvalý odkaz

    “ Nedá se totiž očekávat, že by Apple vydal v dohledné době iPhone 5, ať již v jakékoli verzi. Podle našich informací ze zdrojů blízkých Apple má být součástí smlouvy mezi Verizonem a Applem klauzule stanovující časový rozestup mezi uvedení iPhone 4 CDMA a případného nástupce.“

    Nechapu. Ta smlouva se pochopitelne vztahuje POUZE k nastupci iPhonu s CDMA, cimz chci rici, ze to nijak neovlivnuje vydani iphone 5 pro GSM.

    • avatar
      13. 01. 2011 (10:03)
      Trvalý odkaz

      To si v redakci nemyslime. Verizon bojuje s AT&T o zákazníky a má pochopitelně strach, že pokud by brzy vyšel iPhone 4, tak mu zákazníku utečou k o generaci novějšímu přístroji u konkurence. Proto je zde tak ochranná lhůta…

      • avatar
        13. 01. 2011 (13:28)
        Trvalý odkaz

        Tak stejne to bude Leto tak to je 6-6 mesicu. Pokud vydaji zaroven verzi s LTE pro Verizon tak v USA nikdo nebude chiti At&T verzi.Podle me v te smlouve stejne bude max ten pul rok. I kdyz vydaj ho az v unoru. To jsou do cervna jen 4 mesice. ale bylo by divne kdyby ho uvedli pozdeji.

  • avatar
    13. 01. 2011 (10:09)
    Trvalý odkaz

    Než jsem stačil odeslat svůj předchozí příspěvek, tak už je to v článku opraveno.

    • avatar
      13. 01. 2011 (10:11)
      Trvalý odkaz

      A teď záhadně zmizel i ten příspěvek (za což redakci děkuji).

  • avatar
    13. 01. 2011 (11:06)
    Trvalý odkaz

    Díly byly a ne že byli :-)

    (Díly tohoto přístroje se již před časem objevily na internetu, kde byli některými komentátory …)

  • avatar
    13. 01. 2011 (12:08)
    Trvalý odkaz

    Bude ten hotspot i v iOS pro 3G iPhone?

    • avatar
      13. 01. 2011 (13:29)
      Trvalý odkaz

      To se nevi ale myslim ze tam nic nechybi. Mohlo by to byt. Musime pockat a uvidime :)

Komentáře nejsou povoleny.