Switch: webový prohlížeč pro iPad s podporou více uživatelských účtů

I přesto, že je iPad ideálním zařízení pro domácí použití, zapomněl Apple podle mého na jednu podstatnou věc: podporu pro použití více uživateli. Tuto nectnost odstraňuje ale nová aplikace Switch.

Snad v každé rodině, ve které se objeví iPad, se brzy stane sdíleným zařízením mezi jednotlivými jejími členy. Přitom v něm často máte věci, ke kterým by se neměly dostat vaše děti (typicky pracovní korespondence) a váš potomek naopak rozhodně netouží po tom, abyste procházeli jeho Facebook účet vždy, když se zapomene odhlásit. Oddělení jednotlivých uživatelů od sebe Apple nijak neřeší a je to podle mého velká škoda.

Se zajímavým řešení přichází aplikace Switch. Neřeší sice problém na systémové úrovni (to by Apple ani nepovolil), ale alespoň na úrovní webového prohlížeče. Switch ve své podstatě webovým prohlížečem je, jen dokáže od sebe oddělit prohlížení všech členů vaší domácnosti.

Můžete v něm zakládat uživatelské účty a ty chránit heslem. Veškeré vaše prohlížení zůstává ukryto ve vašem účtu a nikde jinde. Z webových služeb se nemusíte odhlašovat, prohlížeč jej bez hesla nezobrazí nikomu jinému.

Osobně na mě Switch působí jako velmi dobrý nápad a praktické řešení všude tam, kde iPad používá více uživatelů.

Aplikace: Switch

Autor: Michael O’Brien
Web: switchapp.net
Cena: 4,99 dolarů

Jeden myslel na “Switch: webový prohlížeč pro iPad s podporou více uživatelských účtů

  • avatar
    01. 12. 2010 (12:52)
    Trvalý odkaz

    Zajímavá informace já osobně si myslím že iOS je navrhnut pro jednoho uživatele jako vlastníka zařízení tak či tak zajímavý nápad a možná se časem posune dál :) Nicméně nedokážu si představit putovní iPad když vezmu jak vypadá po nějaké době používání jedním člověkem natož skupinou lidí.

Komentáře nejsou povoleny.