Malý mobilní tuner pro iPhone, iPod Touch nebo iPad

Malý televizní tuner od společnosti Buffalo je sice určen pro systém japonské digitální televize známé pod názvem 1Seg, ukazuje však, že digitální televizní tuner pro iOS zařízení není problém vyrobit a že spodní systémový konektor těchto zařízení  je schopný i těchto nasazení.

Dongle s tunerem váží dvacet gramů a jeho rozměry jsou 30 x 12 x 45 milimetrů a prostřednictvím specializované aplikace (která je k dispozici pouze na Japonském App Store) nabízí možnost sledovat kterýkoli z programů sítě 1Seg.

Tuner je však kompatibilní pouze s iPhonem 4, iPhone 3GS a iPody touch 3G (s výjimkou 8 GB modelů se systémem iOS 4.x, nebo kterýkoli iPad s iOS 3.2 a vyšším. Cena za tuner je stanovena na hodnotu 10 000 Yenů, v přepočtu tedy nějakých 2 200 českých korun.

Je skvělé vidět, že to zkrátka jde a nezbývá než doufat, že podobné zařízení podporující DVB-T na sebe nenechá dlouho čekat.

3 komentáře: „Malý mobilní tuner pro iPhone, iPod Touch nebo iPad

  • avatar
    18. 11. 2010 (09:41)
    Trvalý odkaz

    Tak se přiznám, že pro iPad bych si to snad i pořídil.. mít mobilní TV.. to by se občas hodilo :-)

  • avatar
    22. 11. 2010 (07:55)
    Trvalý odkaz

    Dle velikosti bych soudil ze se v tom mozna skryva i dozimetr :))) to je prece silene velky ….

  • avatar
    22. 11. 2010 (08:56)
    Trvalý odkaz

    Baterie v tom asi nebude, že ne? Zajímalo by mě o kolik to sníží výdrž iPhonu/iPodu, jestli např. vydrží jedno hokejové utkání.

Komentáře nejsou povoleny.