Jak jsem si zahrál Rage HD z iPadu na velkém externím monitoru (Video)

Nová hra pro iPad Rage HD si nese mnoho superlativů, mezi jinými je považována za graficky nejpovedenější 3D hru na tomto mobilním zařízení. Co ale, když ji připojíte k velkému monitoru nebo televizi?

Dnes jsem neodolal a vyzkoušel si Rage HD pro iOS na svém monitoru. Nelekejte se, toto video není pokus o recenzi, jen mě přepadl kamarád, když nechápal, co s iPadem u počítače dělám. Hrát se dá jak z iPadu, tak iPhone 4. Výstup jsem zvolil VGA redukci (original Apple). Ovládání je drobet poslepu, ale dá se to. Na první pohled Rage vypadá o dost lépe než cokoliv, co jsem hrával na Xbox 1 nebo viděl na PS2. Nutno dodat, že rozlišení hry je o řád vyšší, tedy 1024×768 oproti 720×480 (640×480) u starších konzolí. Při drobnějším pohledu jsou viděť rozmazané textury v nižším rozlišení a zdá se, že hra samotná neběží nativně v iPad rozlišení, ale upscaluje se.

První zkušenost je vcelku pozitivní, ještě chci vyzkoušet iPhone 4 a ovládání pohybem, nikoliv dotekem. Osobně v tomto způsobu hraní vidím budoucnost a je pro mne otázkou času, než si Rage stáhnu na ATV a budu jej ovládat s iPhone. Tady by ale Apple musel malinko zapracovat, protože u ovládáni s iPhone je vidět zpoždění v řádu sekund. Inu, jsem zvědav kam se vývoj posune.

[HTML1]

5 komentářů: „Jak jsem si zahrál Rage HD z iPadu na velkém externím monitoru (Video)

  • avatar
    24. 11. 2010 (13:55)
    Trvalý odkaz

    no.. upřímně.. nedokážu si představit že bych takhle cokoliv hrál

  • avatar
    24. 11. 2010 (18:27)
    Trvalý odkaz

    ahoja, je moznost pripojit k tv i Iphone 4 (iphone4 to HDMI) neco takoveho?? pripadne jakym kabelem?? diky

  • avatar
    25. 11. 2010 (05:20)
    Trvalý odkaz

    Vylepsene Nintendo DS kde se Metroid ovlada na dolnim dotykovem displayi. Stejnym zpusobem.
    Ten se o dost lepe ovlada stylusem. Ale myslim ze kdyby novy iPad mel rozliseni 1280×720 tak uz by to bezpochyb za neco stalo. Hlavne by pak mohli vyvijet hry timto DS smerem.

  • avatar
    30. 12. 2010 (09:37)
    Trvalý odkaz

    Pořád mi tam chybí myš a klasické ovládání jako na pc :)) Pak by to byla teprve pecka..

Komentáře nejsou povoleny.