iPad se začal prodávat v Rusku, kusů je prý málo

Apple začal včera prodávat svůj tablet iPad oficiálně také v Rusku, je zde k dispozici všech šest dostupných modelů. Objevil se však problém: je jich velmi málo.

Podle informací magazínu Gazeta.ru je iPad k dispozici pouze v pěti velkých městech zahrnujících Moskvu, Petrohrad, Volgograd, Rostov na Donu a Kazan. A to nejlepší nakonec: na celou zemi bylo k dispozici pouze tři až čtyři tisíce kusů iPadů pro slavnostní zahájení prodejů. To je poměrně málo, vzhledem k tomu, že Apple plánuje do konce roku v Rusku prodat až padesát tisíc iPadů.

Ceny se pohybují od 19 990 rublů (11 512 Kč) za Wi-Fi model s 16GB úložištěm až po 32 990 rublů (19 034 Kč) za nejvyšší verzi Wi-Fi+3G se 64 GB paměti. To jsou v podstatě stejné ceny, jaké očekáváme také u iPadů oficiálně prodávaných v Česku.

Nezbývá tedy než doufat, že při českém zahájení prodejů, které je již na spadnutí, bude k dispozici více, než několik málo kusů. Když totiž srovnáme velikost ruského a českého trhu…

Doplněno: jak na našem Facebook profilu upozornil Radim Svoboda, je prý tento nedostatek jen optický. I přes zahájení prodejů a výše zmíněné malé množství jsou prý iPady všude běžně dostupné na pultech, kde leží a na zákazníky čekají. Jak je to možné? Jednoduše – většina z těch, kteří již iPad chtěla, si jej pořídila nákupem v zahraničí. Otázkou zůstává, nakolik se bude stejný scénář opakovat také v Česku…

3 komentáře: „iPad se začal prodávat v Rusku, kusů je prý málo

  • avatar
    10. 11. 2010 (09:49)
    Trvalý odkaz

    Ja si ho poridil v USA :P

  • avatar
    21. 11. 2010 (20:12)
    Trvalý odkaz

    zajimavy clanek a kdy se ma u nas zacit prodavat? Za 12.000Kc bych si ho kopuil hned :-) Vi nekdo uz oficialni datum prodeje v CR? Nebo aspon mesic?

Komentáře nejsou povoleny.