Steve Jobs utnul naděje v sedmipalcový iPad. Něco takového je prý k nepotřebě.

Uvěřili jste četným divokým spekulacím, že Apple pracuje na novém, menším iPadu? Tak zatlačte slzu: jeho možnou existenci pohřbil přímo Steve Jobs.

V průběhu konference věnované finančním výsledkům Apple za čtvrté čvrtletí prones Steve Jobs mnoho zajímavých informací. Z nich však vyčnívala jediná: podle jeho názoru jsou sedmipalcové tablety neužitečné a k nepotřebě (anglicky „useless“) a jsou odsouzeny ke smrti ihned po uvedení na trh. Reagoval tak na informace o přicházejících tabletech konkurentů představované například Galaxy Tabem od Samsungu.

Jobs dále řekl, že sedmipalcový displej představuje v podstatě poloviční plochu než na současném iPadu a uživatelé by tak nemohli používat zařízení se stejným komfortem.

Co to znamená? Nic menšího, než že menší iPad není v plánu a nebude. A něco na tom bude: na malém displeji Galaxy Tabu jsem se, coby uživatel zvyklý na iPad, opravdu často trápil – ten prostor ničím nenahradíš.

13 komentářů: „Steve Jobs utnul naděje v sedmipalcový iPad. Něco takového je prý k nepotřebě.

  • avatar
    19. 10. 2010 (07:25)
    Trvalý odkaz

    Taky nevidím smysl v takovém iPadu. A navíc by ti neskutečně znepříjemnilo život vývojářům. Už teď se musí kreslit tři sady grafiky a počítat se třemi displeji. Ještě tohle k tomu …

  • avatar
    19. 10. 2010 (07:55)
    Trvalý odkaz

    Taky jsem téhož názoru. Ještě dokážu odůvodnit iPhone a iPad, právě kvůli velikosti displeje. Ale co by znamenal iPad 7? Tyto možnosti:
    lidi by si kupovali jiné telefony, protože by jim stačil menší iPad
    kanibalizovalo by to iPod Touch
    lidi by se nedokázali ve spektru výrobků rozhodnout pro správnou kombinaci (jiný tel, malý iPad, iPhone, veliky nebo malý iPad, iPod Touch nebo iPad malý… proč vytvářet takové tlaky na zákazníka? Není lepší, pokud to firma rozhodne za mě?
    iPhone + iPad 10 je dobrá kombinace a plně dostačující…..

  • avatar
    19. 10. 2010 (08:14)
    Trvalý odkaz

    Tak tomu nerveril snad ani nejvetsi apple ultras ne?

      • avatar
        19. 10. 2010 (08:42)
        Trvalý odkaz

        Tak tak. Ja byl jeden z nich. I kdyz ono ‚byl‘ neni nejak uplne presne. Stale chovam urcite nadeje. Je velka skupina lidi, ktera se s 10″ mrchou nesrovna a velmi rada uvita 7″ verzi. A pokud to Apple opravdu odpiska, pak je tu konkurence…

        Uz tolikrat jsme od Steva slyseli „ne“, ale… Nikdy nerikej nikdy ;) Jenom to „uvedomeni“ u Applu trva radove nasobek toho, co u ostatnich…

  • avatar
    19. 10. 2010 (14:04)
    Trvalý odkaz

    Jenze 7″ tab je maly ne kvuli tem 7″, ale kvuli tomu, ze je 16:9

  • avatar
    19. 10. 2010 (20:36)
    Trvalý odkaz

    Ako tak čítam „Jak myslí Steve Jobs“, tak docela pochopiteľné. Nečudujem sa im. :)

Komentáře nejsou povoleny.