Nový MacBook Air prý bude. A bude rychlejší a levnější. Můžeme uvěřit?

Trochu světla do spíše divokých spekulací (ne, Quantě opravdu věřit nelze) okolo budoucnosti řady MacBook Air vnesl magazín CultofMac. Tedy alespoň tvrdí, že vnáší. Co tedy předpovídají?

Když si udávané informace vypíšeme pěkně v bodech, působí velmi impresivně:

  • prý budou dvě velikosti: 13″ upgradovatelný  model bude určen profesionálním uživatelům, levnější 11″ MacBook Air bude určen studentům a občasným uživatelům
  • prý velmi rychle bootuje, blíže nejmenovaný zdroj prý hovoří o neuvěřitelné rychlosti startu operačního systému
  • až o 50 % větší baterie nabídne 8 – 10 hodin výdrže na baterie
  • nové šasi je prý lehčí a tenčí než dříve, je plně Unibody
  • klávesnice je prý stejná jako u současného MBA, stejný je prý i touchpad
  • model prý bude mít rozšiřitelnou paměť, v základu však budou jen 2 GB (!), data budou na SSD disku (s nekompatibilním rozměrem i připojením), grafickou kartou bude nVidia GeFroce 320M
  • prý dostaneme dva USB porty a čtečku SD karet
  • prý budou dvě procesorové konfigurace: základní 2,1 GHz (s 2GB paměti) a 2,4 GHz (s 4GB paměti)

Ovšem dá se těmto spekulacím věřit? Předkládaný obrázek je jednoznačně pouze renderem, nikoli fotografií skutečného přístroje. Osobně mám řadu MacBook Air velmi rád a v produktovém portfoliu by mi velmi chyběla. Proti hovoří i navrhované ceny: podle CultofMac by se totiž základní model Airu měl prodávat za 999 dolarů, což je stejná cena, jakou dáte za základní plastový MacBook. Nějak se mi nechce uvěřit, že by prémiový (nebo alespoň speciální) model byl prodáván za stejnou cenu, jako základní levný plasťák. Co by to udělalo s jeho prodeji, ptám se?

Výše popsaný MacBook Air se mi velmi líbí a nemít již iPad, zřejmě by byl mým strojem na cesty, pokud by nakonec existoval. Co si o tom myslíte vy?

Věříte v nový MacBook Air?

Nahrávání ... Nahrávání ...

13 komentářů: „Nový MacBook Air prý bude. A bude rychlejší a levnější. Můžeme uvěřit?

  • avatar
    19. 10. 2010 (08:31)
    Trvalý odkaz

    Osobně věřím všemu až na výjimku v podobě 11″ displeje. Ten rozměr mi přijde na Apple už moc malý. U MBA se vždy pyšnili, že má full-size klávesnici. K 11″ displeji by se sice vešla, ale opravdu jen tak tak. Holt se nechám překvapit :) Ale nepochybuji o tom, že ho budu i tak chtít :D

  • avatar
    19. 10. 2010 (08:37)
    Trvalý odkaz

    Osobně si myslím, že ten 11″ MBA bude (je) stejně veliký jako iPad, jen o drobet tlustší, což považuji za naprostý úlet… :)

  • avatar
    19. 10. 2010 (08:49)
    Trvalý odkaz

    No jako parametry mozne podle me jsou, jen ta cena nevim, souhlasim s tim ze by pak byl problem s prodejem plastaku :)

  • avatar
    19. 10. 2010 (09:32)
    Trvalý odkaz

    Myslím, že nový AirBook bude nejmenší stroj na trhu s full-size klávesnicí. Tlustší iPad. A to je přesně to, co chci. V práci pracuji na CinemaDispleji a čím menší notebook bude, tím méně mě bude tížit v tašce. iPad mě po pracovní stránce zklamal.

    • avatar
      19. 10. 2010 (18:08)
      Trvalý odkaz

      Mno ja mel Macbook Air a po pravde se az moc prehriva a aby se uchladil, tak jde vykon rapidne dolu. Problemem jsou flash a HD videa. Na excel atd. to je dobry, ale prevadeni videa do MP4 nebo hudby do MP3 – katastrofa stejne jako na tom delat delsi dobu v Photoshopu nebo illustratoru. Je to takovy notebook na internet, komunikaci, excel atd. Na Aira jsem hodne nadaval a kdyby stal stejny peniz jako MacBook white, tak nevaham a jdu do MacBook white. Apple musi vyresit chlazeni takoveho notebooku jinak to je opravdu nepouzitelny notebook.

  • avatar
    19. 10. 2010 (11:40)
    Trvalý odkaz

    Zatím uživatelé nejvíce trápí, že česká lokalizace je taky „in the air“, či spíše lepe řečeno ve vakuu :-(

  • avatar
    19. 10. 2010 (11:55)
    Trvalý odkaz

    Air sa urcite podla mna inovovat bude. Porovnavat ho s iPadom je zcestne, kazdy z nich ma iny OS. Stale je vela ludi ktory chcu alebo potrebuju mat lahko prenositelne zariadenie s plnohodnotnym systemom. Skor by som uvazoval, ze biely plastak bude pomaly vymierat, ak uz nevymiera, a nahradia ho lepsie masinky za prijatelnu cenu (Pro, Air). Takto by malo Apple co sa tyka prenositelnych zariadeni 3 linie: klasicky plnohodnotny notebook pro, ultraprenosny plnohodnotny notebook air, a iPad – … Myslim ze by to bolo logicke aj ekonomicke riesenie. Mne osobne by sa pacilo zariadenie podobne iPadu s vacsou obrazovkou (aspon13), hw podobne Air, BookPro a s MAC OSX. :))

  • avatar
    19. 10. 2010 (17:41)
    Trvalý odkaz

    iPad mám a nejaký netbook, alebo MB Air nepotrebujem. Len by sa hodil Finder, iLife a plnohodnotnejšie Safari.

  • avatar
    20. 10. 2010 (07:11)
    Trvalý odkaz

    Ahoj, co macbook pro, nevite? Pokud by se treba ukazalo nejake to vylepseni, jak dlouho pak trva nez se objevi u nas? Planuju vymenit svu staricky cerny macbook, za 13 Macbook pro, ale nevim, jestli ma cenu cekat?

    Dik, p.

Komentáře nejsou povoleny.