Geekovi explodovala baterie v MacBooku. A tak z něj vyrobil tablet.

Co provést s MacBookem poté, co se jeho baterie pokusí stát supernovou? Co s počítačem, která má poškozené šasi i některé vnitřní komponenty? Přece byste jej nevyhodili!

Tak asi nějak takto se rozhodoval jeden z dlouholetých uživatelů diskusního fóra Neowin.net vystupující pod přezdívkou enigma-penguin. Rozhodl se svůj poškozený plastový MacBooku výrobního roku 2007 s procesorem Core 2 Duo proměnit v dotykem ovládaný tablet.

Na stránkách svého blogu můžete sledovat celou přestavbu hezky krok za krokem – od fáze rozebrání poškozeného stroje, přes objednání a instalaci dotykové vrstvy displeje, vyřešení rotace displeje, chybějící on-screen klávesnice až po finální kompletaci hotového dílka.

Přestavba vypadá velmi zajímavě i použitelně, celkový vzhled pak kazí pouze černý USB kabel připojující dotykovou vrstvu displeje. Autor plánuje v další části představby odstranění tohoto kabelu a jeho přesunutí dovnitř tabletu. Na videu níže můžete vidět ukázku zařízení v chodu.

[HTML1]

Zkrátka zajímavý typ pro všechny, pro které je iPad málo výkonný – kupte si bazarového plasťáka a transformujte jej!

Jeden myslel na “Geekovi explodovala baterie v MacBooku. A tak z něj vyrobil tablet.

  • avatar
    06. 10. 2010 (08:47)
    Trvalý odkaz

    Idea jako taková je asi super ale ovládat prstem ty pidi věci které normálně ovládám myší, tak to bych se asi zabil. Přes tohle bych se asi nepřenesl, stejně tak psaní pomocí rozpoznávání znaků. Autor přestavby má můj obdiv že to dokázal ale myslím že konečným výsledkem je produkt takřka k ničemu. Ostatně to bude asi ten důvod, proč apple nešel touto cestou ale vyrobil iPad. Každopádně díky za článek, bylo to zajímavé i jako názorná ukázka k čemu je tablet s klasickým OS – tedy k ničemu.

Komentáře nejsou povoleny.