Elecom MR-C25: stylová čtečka všech typů SD karet pro vaše MacBooky

Japonská společnost Elecom včera vydala tiskovou zprávu o zajímavém příslušenství: produkt nazvaný Elecom MR-C25 je čtečka paměťových karet, která je nejen praktická, ale i dobře vypadá.

Čtečka paměťových karet MR-C25 od společnosti Elecom je k dispozici v bílé nebo stříbřitě černé barvě a zaujme vás hned na první pohled. Pokud ji totiž připevníte k notebooku, téměř splyne s jeho tělem a pokud nemáte příliš těsné pouzdro, pravděpodobně vám nebude překážet.

Čeho jste si však na předchozím obrázku museli všimnout je skutečnost, že čtečka zakrývá většinu portů na levé straně MacBooku. To ve většině případů ani příliš nevadí, co však si počít tehdy, když přece jen některý ze zakrytých portů potřebujete? Vytáhnout čtečku?

Ale kdepak: čtečka je osazena na otočném kloubu, velmi snadno ji tedy odkopíte směrem nahoru a přístup ke zbývajícím portům je tak hned skvěle dostupný. Jednoduchý nápad, který mne zaujal.

Čtečka si poradí se všemi kartami z rodiny SD, tedy jak s kartami běžné velikosti (včetně nadstavbových standardů jako jsou SDHC a SDXC), tak i s maličkými kartami typu microSD – tedy s takovými, které bez adaptéru nepojmou ani MacBooky Pro vybavené čtečkou přímo od Apple. K počítači se čtečka pochopitelně připojuje prostřednictvím USB 2.0 sériového rozhraní.

Čtečka bude na japonském trhu k dispozici v průběhu listopadu za cenu 1 995 Yenů (tedy méně než 500 korun).

2 komentáře: „Elecom MR-C25: stylová čtečka všech typů SD karet pro vaše MacBooky

Komentáře nejsou povoleny.