Creative D220W SoundBar: hudba bez drátů přímo z Macu (Představení)

Společnost Creative představila zajímavý bezdrátový domácí audio systém, který zahrnuje i externí D220W SoundBar reproduktor.

Stačí zasunout Sound Blaster Wireless do jakéhokoliv USB portu na vašem MacBooku, MacBooku Air, iMacu, notebooku nebo desktopu a jste připraveni bezdrátově přenášet hudbu v nejvyšší kvalitě z počítače do reproduktoru Creative D220W, který může být umístěn v kterékoli místnosti vašeho domova až do vzálenosti 30 metrů.  Není potřeba žádná instalace ani konfigurace sítě a nemusíte provádět ani žádné změny ve vaší hudební knihovně.

Na rozdíl od mnoha komplexních audio systémů, které mají své vlastní proprietární hudební aplikace, Sound Blaster Wireless umožňuje streamovat hudbu z iTunes, Pandory, Napsteru a Hulu. Nyní můžete poslouchat hudbu bezdrátově kdekoli u vás doma snadno, spolehlivě a ve vysoké kvalitě, jako byste poslouchali reproduktory zapojené do vašeho počítače. Se Sound Blaster Wireless to prostě funguje.

Do systému můžete navíc přidat libovolný počet dalších D220W reproduktorů různě v domě a streamovat hudbu do každého reproduktoru současně. Můžete mít kompletní domácí audio systém pouhým přidáním těchto reproduktorů kdykoliv a kamkoliv chcete.

Jako další dodatečné reproduktory v domě můžete také použít bezdrátové reproduktory GigaWorks T20W 2.0. Tyto reproduktory poskytují vyrovnaný zvuk. Kromě toho můžete také používat bezdrátová Sound Blaster sluchátka, která vám umožní vychutnat si hudbu zcela v soukromí kdekoli v domě, opět až do vzdálenosti 30 metrů od počítače. Kromě toho můžete také přenášet hudbu ven na robustní venkovní bezdrátový reproduktor Sound Blaster Wireless Rock s dobíjecí baterií, který vypadá jako žulová skála a perfektně zapadne do venkovního okolí vašeho domu.

Kromě těchto bezdrátových Sound Blaster reproduktorů a sluchátek umožňuje Sound Blaster Wireless domácí systém přenášet hudbu do již stávajících drátových reproduktorových systémů nebo do systémů domácí digitální zábavy prostřednictvím bezdrátového příjimače Sound Blaster Wireless Receiver, který je k dostání za cenu 79,99 EUR. Tento příjimač může být umístěn až do vzdálenosti 30 metrů od počítače a přenášet hudbu přes kabel do extistujících reproduktrorů nebo centra domácí zábavy.

Creative D220W reproduktor s vysílačem Sound Blaster Wireless bude k dispozici ve čtvrtém čtvrtletí za 3 200 Kč. Kromě toho jsou domácí bezdrátový audio systém, reproduktory Sound Blaster Wireless Rock Speaker, GigaWorks T20W a bezdrátová sluchátka Sound Blaster Wireless Headphones dostupné samostatně.

Jde sice o odlišnou technologii, kterou pro streamování zvuku používá přímo Apple (ten ve svém řešení využívá Wi-Fi přenosu), výhodou systému od Creativu je nezávislost na softwaru – do bezdrátových reproduktorů tak půjde zvuk ze všech aplikací, tedy včetně zvuku videa nebo počítačové hry. Apple řešení funguje „pouze“ pro streamování hudby z iTunes. Reproduktory D220W jsme si objednali k redakčnímu testu, můžete se tedy těšit na podrobné informace.

6 komentářů: „Creative D220W SoundBar: hudba bez drátů přímo z Macu (Představení)

  • avatar
    19. 10. 2010 (07:13)
    Trvalý odkaz

    Docela zajímavá věc a dobrý nápad. Jen si nejsem jist, jestli to má nějaké super využití. Je hezké, že to umí přehrávat vše a nejen iTunes hudbu, na druhou stranu, na co potřebuji přehrávat zvuk ze hry ve vedlejší místnosti? Jedinné, co bych viděl asi jakou velkou výhodu oproti AirTunes je to, že to umí přehrávat (podle toho, co se tady píše) zvuk od filmu. Ale na druhou stranu když přehrávám film, tak jsem stejně připojen HDMI kabelem k velké LCD TV a ten jeden kabel od zvuku mi už tak nevadí.
    Už se těším až budete dělat redakční test a napíšete o kvalitě zvuku. Já osobně nemám s Creative reproduktory moc dobré zkušenosti (ale to může být věc názoru a vkusu). Já teď používám reproduktory napojené na Airport Express a je to naprosto super!

  • avatar
    19. 10. 2010 (08:54)
    Trvalý odkaz

    Na test se těším, doufám, že tam bude i nějaké ovládání určitých repro. Bylo by super mít tyto repro v kuchyni při vaření :)

    • avatar
      19. 10. 2010 (08:58)
      Trvalý odkaz

      to jo, u vaření je hudba dobrá. Já mám teď hudbu přes AirTunes po celým bytě…bohužel mám byt jen 1+kk :D

      • avatar
        19. 10. 2010 (14:54)
        Trvalý odkaz

        Pokud nemáš stometrový 1kk, tak AirTunes k ničemu nepotřebuješ :-)

        • avatar
          19. 10. 2010 (19:32)
          Trvalý odkaz

          a víš, že jo? Mít pořád připojený notebook k nějakým reprákům je dost otravné, obzvlášť, když chvilku sedím u stolu, chvilku jsem v posteli nebo si chce přítelkyně pustit svou hudbu ze svého notebooku. Pak je to dobrý i v 1+kk :)

  • avatar
    19. 10. 2010 (15:09)
    Trvalý odkaz

    Kromě toho, že je to velmi zajímavý produkt, by bylo vhodné zbavit se nadměrného užívání slova „kromě“. Opravdu jich je tam moc.
    Ovšem jinak zajímavý tip na hardware. Díky.

Komentáře nejsou povoleny.