Anketa: jak rozlišovat nové MacBooky Air?

Například u MacBooků Pro se rozlišení jednotlivých modelů prostřednictvím velikosti úhlopříčky displeje dobře ujalo, u nových MacBooků Air jde o něco úplně nového. Co jim říkat jinak, než číslovkou se znakem palců?

Nové MacBooky Air se vyrábějí ve dvou základních velikostech: plnohodnotně vybavený model s úhlopříčkou 13,3″ a o něco slabší model s úhlopříčkou displeje 11,6 palce. Při označení podle čísel pak dostáváme označení jako MacBook Air 13,3″ a MacBook Air 11,6″. Tedy nic moc estetického, navíc při běžné mluvě trochu krkolomného (i když označení jako „jedenáctka“ a „třináctka“ již tak divně nezní).

Ale je zde ještě jedna možnost: co takhle malému MacBooku Air říkat prostě MacBook Air mini, nebo i zkráceně MacBook Mini? Svými malými rozměry, malou hmotností i menší rychlostí i výbavou si o to přímo říká. Co myslíte?

Jaké označení novinek se vám líbí více?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

21 komentářů: „Anketa: jak rozlišovat nové MacBooky Air?

  • avatar
    25. 10. 2010 (07:30)
    Trvalý odkaz

    Tak toto som nepochopil… Nie je to jedno? Apple ziadny macbook air Nano ani mini ani micro neuvidol tak preco vymyslat nove nazvy a komplikovat to? Prosto vydali air a je dostupny v dvoch velkostiach 11 a 13 tak ako por je 13,15 a 17 a tak ako imac je 21,5 a 27…. vidi nieckto neico komplikovane a nepochopitelen na 11 a 13 alebo len ja som nemoderny?

    • avatar
      25. 10. 2010 (07:43)
      Trvalý odkaz

      Proste me to zajimalo – protoze toto oznaceni „mini“ se v poslednich
      dnech zacina na zahranicnich forech i magazinech objevovat az
      prekvapive casto. Jen pruzkum, co si o tom mysli cesti uzivatele…

  • avatar
    25. 10. 2010 (08:14)
    Trvalý odkaz

    To je zase blbost. A to není okurková sezóna.

    • avatar
      25. 10. 2010 (08:59)
      Trvalý odkaz

      Na kvalitni review je jeste brzy, zadne seriozni medium si netroufne
      vydat recenzi po par dnu pouzivani produktu. V Cesku moc neni zvykem
      rozlisovat mezi firstlook (zkusenosti po par dnech) a review (skutecna
      recenze idelane po tydnech pouzivani produktu)….

      Protoze jak rikal muj profesor zurnalistiky: kvalitni recenzi po trech
      dnech napise jen Pan Buh, po tydnu ti nejlepsi z nas a nejdrive po
      ctrnacti dnech ti ostatni :)

  • avatar
    25. 10. 2010 (16:12)
    Trvalý odkaz

    Ked blbnu v zahranici, tak musime aj my? No ak mame, tak potom navrhujem, aby na jedno zariadenie bolo aspon niekolko tisic roznych nazvov. Ked zblbnut, tak poriadne, nebudeme trocharit len s dvoma roznymi nazvami na jednu vec, ci … ? :D :D :D
    Pri citani som si spomenul na cast starsich dialogov L+S … o sporte: … nie kazdy team ma svoj dres, ale kazdy hrac ma svoj dres! :D ( nie kazdy vyrobca da meno svojmu produktu, ale kazdy uzivatel bude mat svoje meno … ) :D :D

  • avatar
    25. 10. 2010 (18:55)
    Trvalý odkaz

    Podle me je to proste Macbook Air u MacBook Pro si takv vybirate model podle uhlopricky a nerikate Macbook Pro sedmnácka nebo BIG nebo obr atd. Myslim ze se opravdu nudite a zadny ne ze ne. Co delate krome psani blogu a reklam na nem? investujete do kuptolevne?

    • avatar
      25. 10. 2010 (19:04)
      Trvalý odkaz

      Nechcete prozit jeden bezny sestnactihodinovy pracovni den v redakci? Abyste si udelal predstavu o te nude, jaka tu pamatuje…
      A to o tech investicich jsem bohuzel nepochopil. Proc a z ceho bychom meli investovat vubec do nejakeho obchodu, a navic do tohoto? Jsme magazin, tedy piseme. Znate jedine klasicke medium, ktere by neco takovho delalo? :)

      • avatar
        25. 10. 2010 (23:23)
        Trvalý odkaz

        Tak proc do nej neinvestovat kdyz tento blog ma zasluhu alespon na casti zisku. Diky tomu ze sme informovani o tom ze si na produktech davaji minimalni marzi a sou tak cenove levnejsi nez jine obchody – jdou pod oficialni ceny. Dale tu byli souteze :)
        Ale to je trochu mimo tema ne? Hlavni je prece to ze u Macbooku Pro se taky jinak nerika 17ti palcovem oproti 13ti palcovemu. U Macbooku Air tomu neni jinak. Lisi se jen uhloprickou.SD slotem a vyssi kapacitou. Proc tedy takovahle anketa?

        BTW: 6hodin v redakci superapple? 2hodiny píšete jeden článek? :)
        já třeba preferuji obsah nad detaily jako je gramatika. Čeština mě vždycky bavila,ale bohužel diktáty sem vždycky zkazil. Takže moje známky byli z rozborů vět a slohovek 1ccky a pak diktáty 5tky takze jsem mel vzdy za 3. Tim chci jen říct, že co se týče této práce v redakci bohužel na to nemám nadání. Živím se mluveným slovem a psychologii.

        Co je tedy vaši 6ti hodinovou náplní?

        • avatar
          26. 10. 2010 (05:41)
          Trvalý odkaz

          Tak takhle to ale vůbec nechodí. Kuptolevne je bezny inzerent – on plati, aby vy jste se o nem dozvedeli. A neni jediny. Jakekoli jine provazovani s inzerenty je usmevne a pro nas nezajimave: jsme zde, abychom psali nase magaziny.Proc anketa jsem vysvetloval: jen me zajimalo, jaky nazor na to mate. Neni treba v tom hledat nic víc, nikdo nic nikomu nenuti. Pokud vas anketa zaujala, kliknete a jdete dale. Pokud ne, proste ani clanek neotevrete – v jeho nadpisu i perexu se dostatecne dozvite, co bude uvnitr. BTW, ctete spatne – nepsal jsem 6h, ale 16h pracovní den :) Ano, tolik casu denne nase weby berou jednomu cloveku. Neni to jen o psani clanku, je to i administrativa okolo, domlouvani zapujcek, shaneni informaci. A treba pro predstavu – jeden clánek málokdy vznikne za méne nez dve hodiny (to by podle toho vypadal). I „obycejná“ recenze softwaru je zalezitost na ctyri hodiny, recenze velkého hardwaru (napriklad nových MacBooků Air) zabere něco přes třicet hodin čistého času. I za něčím, co čtenář prolítne za deset minut jsou hodiny práce…A nenabízel jsem vám práci v redakci, ale jeden den si tady sednout a sledovat tu „nudu“ :) Mám sem dát webkameru?

          • avatar
            26. 10. 2010 (09:01)
            Trvalý odkaz

            Jsem pro tu webku, byla by to zajímavá inside zkušenost :-)
            Těch 16 hodin je předpokládám součet práce na všech webech (superapple, superiphone…).
            Jsem zvědavý jak to s tou webkamerou dopadne, jestli to nevyšumí do ztracena.

            Jinak dík za Váš web :-)

          • avatar
            26. 10. 2010 (16:35)
            Trvalý odkaz

            No jako az vám tam dorazí ty nový Macbooky Air tak bych tam mozna i zajel :D jako ta webka bude podle me nuda roku. Mame se koukat jak sedite u PC obcas vstanete na zachod a pro kafe? jako urcite by se hodilo delsi video s hw jako s ipody a macbooky. Aby si to kazdy predstavil v praxi. Jak to vypada kazdy vi. Apple ma kvalitni galerie. Jde hlavne o tyto veci v praxi. Treba i venku. Nebo za ruznych svetelnych podminek. Dale urcite cisty čas co se týče výdrže na baterku.

Komentáře nejsou povoleny.