To nejlepší z Apple blogů (38. týden)

Pojďte si přečíst, o čem v uplynulém týdnu psali naši jableční blogeři. Možná se tak dozvíte něco nového, co odjinud neznáte.

Perfrey se zmiňuje o objevení počítačů Apple v článku v časopise Enigma. Informuje také o nové sekci o hrách na webu Applu, o nové Apple TV a skutečnosti, že se nebude distribuovat v Česku a nezapomíná na nové iPody Shuffle, které již jsou skladem na prodejnách iStyle.

Pavel Miksa připravil další ze svých recenzí iPhone aplikací, tentokrát se podíval na aplikaci Zákony. Napsal také o začátku svého testu, v rámci kterého bude 7 dní a 7 nocí zcela izolován od internetu a všech sociálních sítí, emailu, úkoloníků a další věci. Vydrží až do konce?

Na svém Schotkově blogu jste si mohli poslechnout záznam diskusního pořadu Káva o čtvrté Českého rozhlasu 2 – stanice Praha, kde jsme diskutovali na téma úspěchů Apple v oblasti mobilních zařízení. Především sekce s telefonáty posluchačů pak byla obzvláště výživná.

Zajímá vás, jak funguje autor blogu Můj Macík se svým jablečným počítačem ve svém zaměstnání? Jak se prosazuje v převážně nejablečném prostředí? To vše vám předkládá v článku nazvaném v Mackem v práci. A přidává také radu, jak přinutit editor Pages ukládat soubory ve formátu .doc namísto nativního .pages.

Budulínek se v uplynulém týdnu opravdu rozepsal: článek na téma geniálního zálohovače a tupého uživatele se čte jedném dechem, stejně jako návod pro instalaci české korekce pravopisu i glosu nad motivací a nadšením jablečného redaktora.

Spekulace o připravované kameře v iPadu zaujala autora blogu Retouch bloguje. Má se svými důkazy pravdu, nebo jde po nesprávné stopě? Co myslíte?

Nádherně ve svém poslání oprášit starou klasiku pokračuje autor blogu Amiga na Macu. V minulém týdnu nám ukázal, jak do připraveného emulátoru nainstalovat operační systém Workbench, poradil s instalací naší první hry z disket přímo do systému a připomněl hned dvě nezapomenutelné herní klasiky: Lost Wikings a K240. Amigisti, pamatujete?

Nový blog Apple v praxi čtenáře Jethro odstartoval prvním dílem seriálu nazvaným Profesní život s Macem v IT firmě a hned se stal jedním z nečtenějších a nejkomentovanějším blogerským příspěvkem týdne. Pokud jste jej minuli, určitě byste to měli napravit a pak se společěn s námi těšit na další pokračování. Jethro, nenapínej nás!

A na závěr si nechávám spoustu rad z Technikova blogu – poradí například s integrací systému Time Machine na nepodporované disky a také jak na českou kontrolu pravopisu.

Všechny nové články publikované v rámci projektu Blogy SuperApple.cz můžete průběžně sledovat na stránkách agregátoru Blogy SuperApple.cz. Pokud chcete také mít svůj jablečný blog zde na SuperApple.cz a mít možnost vyhrát čtenářskou soutěž o iPod touch, neváhejte začít.