Tajemný patent Applu popisuje vylepšení kompozitních konstrukcí

Apple si úspěšně zaregistroval patent, který popisuje vylepšení sendvičových laminátových konstrukcí. Copak na nás asi chystá?

Kompozitní materiály mají mnoho využití a můžete se s nimi setkat stejně dobře v rybářských prutech jako na trupech obrovských dopravních letounů. Jejich výhodou je výborná pevnost při poměrně malé (ve srovnání s jinými materiály) hmotnosti. Co však s tímto materiálem v Cupertinu zamýšlí?

Že by v Applu přemýšleli na vývojem vlastního stíhacího letounu nebo závodního monopostu není moc pravděpodobně (i když kdo z fanoušků by rád neviděl vozy Apple vyhrávat závody F1). Více napovídá ono zmíněné vylepšení tohoto materiálu, které bylo podstatou patentové přihlášky – nejde o vylepšení fyzických vlastnosti, ale samotného jeho povrchu. Jde tedy a jakousi kosmetiku, aby byly výrobky z těchto materiálů příjemnější na dotek.

Dále již nezbývá než spekulovat, co Apple s touto technologií zamýšlí: osobně bych viděl její budoucnost především u přenosných počítačů, kde je kompozitní materiál zřejmě vhodnějším, než stávající akrylátový plast používaný u základních MacBooků. Anebo dojde k náhradě výrobně drahé unibody šasi u MacBooku Pro za výrazně levnější, avšak srovnatelné pevný kompozit? Anebo jsme úplně vedle?

Zdroj: Patentlyapple.com