Tajemný dotykový 1,7″ displej: patří novému iPodu? Pravděpodobně ně

Taiwanský webový server Apple.pro zobrazil obrázky tajemného dotykového displeje o velikosti 3 x 3 centimetry a spekuluje se, k jakému zařízení patří.

Podle vnějších znaků jde prokazatelně o produkt vyrobený Applem, původní zdroj spekuluje například o iPodu touch nano, iPodu touch shuffle nebo tajemné magické dotykové hodinky (čemuž nevěřím totálně).

Na celé věci mě zaráží dvě skutečnosti: za prvé jsou to malé rozměry zařízení – pouhé 3 x 3 centimetry opravdu nejsou mnoho a navíc displej těchto rozměrů by se do současného iPodu nano nevešel. A druhou věcí je až příliš videlný rastr na vypnutém displeji, který ukazuje na velmi nízké rozlišení tohoto přístroje a velmi pravděpodobně obraz jím podávaný nebude nejjemnější – takhle viditelný rastr totiž žádný ze současných Apple displejů nemá.

Další indícií je spodní konektor, který je zcela totožný s konektorem současných touchpadů na MacBoocích a MacBoocích Pro. Proto se mi jako nejpravděpodobnější jeví touchpad (nebo podobný prvek podobný touchpadu umístěný například v některém z rohů palmrestu) se schopností zobrazovat základní grafiku. A čistě teoreticky ani nemusí jít v první řadě o displej, ale například o čtečku otisků prstů. Nebo může jít o informační displej pro novou Apple TV.

Zkrátka s velkou pravděpodobností se díváme na zařízení určené do klasického počítače nebo notebooku, než do ultrapřenosného zařízení. A dílem také proto, že aktivní prvky ve spodní části součástky společně s velmi dlouhými propojovacími kabely (vzhledem k velikosti celého modulu) instalaci do miniaturního přístroje téměř vylučují.

A nebo ja to také totální fake a podvrh: zkrátka někdo vzal nějaký displej a přilepil k němu kabely, aby to dobře vypadalo. Protože (C) 2009 na jednom z vodičů příliš důvěry nevzbuzuje (přeci jenom jsme o rok dále) a například všechny kabely displeje nového iPhonu 4 měly uvedeno (C) 2010…

4 komentáře: „Tajemný dotykový 1,7″ displej: patří novému iPodu? Pravděpodobně ně

Komentáře nejsou povoleny.