iPod touch jako telefon nebo mobilní hotspot? Ano, i to je možné

iPod touch je nejlevnějším multidotykovým zařízením od společnosti Apple a je velmi populární. Nabízí téměř vše, co iPhone s několika drobnými omezeními, jedním z nich je absence mobilní části. Ne však na dlouho.

V tomto týdnu se totiž objevily hned dva doplňky, které rozšíří komunikační schopnosti multimediálního přehrávače iPod touch. První z nich je čínský mobilní modul Apple Peel 520, druhým pak mobilní hostpot amerického operátora Sprint. Oba přístroje tvoří pouzdro, do kterého se iPod touch vkládá.

Apple Peel 520

Čínský Apple Peel 520 je plastový obal, který obsahuje modul mobilního telefonu a přídavnou baterii o kapacitě 800 mAh (poskytne dostatek energie pro 4,5 hodiny hovoru nebo 120 hodin pohotovostního režimu). Výrobcem tohoto modulu je společnost Yosion Technology.

Modul nepodporuje (prozatím) datové hovory, přestože hardwarově jeho bezdrátová část GPRS datového hovory zvládá. Slouží jen pro hovory prostřednictvím sluchátkové sady s mikrofonem, vlastní zařízení bohužel neobsahuje. Ovládací aplikace v mnohém napodobuje originální iPhone telefonní aplikaci a její instalace vyžaduje jailbreaknuté zařízení.

[HTML1]

Apple Peel 520 by měl být v Číně dostupný za cenu pohybující se v rozmezí 850 – 1 400 korun, s velkou pravděpodobností se jistě brzy objeví také v některém ze známých čínských obchodů odesílajících zboží také do české republiky. Za tuto cenu se jedná o zajímavý doplněk, který na atraktivitě získá především po zprovoznění datových hovorů.

Sprint Peel

Podle informací magazínu Phone Scoop požádal mobilní operátor Sprint americký úřad FCC o schválení 3G mobilního hostpotu Sprint Peel. Jedná se o doplněk iPodu touch, za jehož výrobou stojí společnost Qualcom/ZTE.

Na rozdíl od čínského mobilního modulu se zde jedná o obyčejné přídavné zařízení, které však není s hostitelským přístrojem nijak propojeno. Jedná se o autonomní 3G Wi-Fi hostpot (podobný známým zařízením MiFi) s vlastní baterií, který pouze připnete na záda iPodu touch. Sprint Peel tak funguje jako samostatný bezdrátový Wi-Fi hostpot nejen pro iPod touch, ale i pro ostatní zařízení v jeho dosahu.

Cena ani dostupnost tohoto zařízení ještě není známá.

Jeden myslel na “iPod touch jako telefon nebo mobilní hotspot? Ano, i to je možné

Komentáře nejsou povoleny.