iPhone 4: vyrobte si steadicam a natáčejte profi videa

Kvalita videa natáčeného novým iPhonem 4 je velmi vysoká, telefon však trpí naprostou absencí stabilizace a video za pohybu tak vypadá roztřeseně. Jednoduchým doplňkem však lze tento problém odstranit.

Pro natáčení z jednoho místa můžete s úspěchem použít obyčejný stativ, pro natáčení v pohybu se však neobejdete bez zařízení nastaveného steadicam. Jde o doplněk kamery, který zcela odstraní třesení způsobené pohybem ruky nebo těla kameramana. Snímky tak vypadají o poznání přirozeněji a proto se také tyto doplňky používají u profesionálních kamer.

Na stránkách kutilského magazínu Make: (v česku bylo jeho obdobou kdysi známé Udělej/urob si sám) se objevilo video, jak z běžně dostupných součástek v ceně několika stokorun (nebo style „co dílna dá“) vyrobit steadicam pro iPhone 4 (a v podstatě pro jakýkoli jiný telefon nebo malou kameru). Prohlédněte si návod v originále v následujícím videu.

[HTML1]

Tak co, že to není až tak složité? Další informace můžete sledovat přímo na blogu autora a abych vás skutečně motivoval k obětování těch pár hodin práce, prohlédněte si ukázkové video natočené iPhonem 4, ve kterém autor nejen s telefonem kráčí, ale i jede na skateboardu:

[HTML2]

3 komentáře: „iPhone 4: vyrobte si steadicam a natáčejte profi videa

  • Pingback: Jablickari.cz

  • avatar
    22. 07. 2010 (10:51)
    Trvalý odkaz

    No jeste by to chtělo kompenzaci vertikálních rázů vznikajících důsledkem chůze. Teď je to takovej dětskej steadycam. Ale je to super.

  • avatar
    22. 07. 2010 (11:51)
    Trvalý odkaz

    No jeste by to chtělo kompenzaci vertikálních rázů vznikajících důsledkem chůze. Teď je to takovej dětskej steadycam. Ale je to super.

Komentáře nejsou povoleny.