iPadů je na webu více, než Androidů

Operační systém Google Android je považován za nejvážnějšího konkurenta mobilních zařízení společnosti Apple. Ovšem statistiky prohlížeční webových stránek ukazují, že lidé používají více iPadů, než všech zařízení s Androidem dohromady.

Podle nejnovějších statistik společnost Net Applications monitorující návštěvnost webových stránek hlásí, že 0,17 procent všech webových zařízení tvoří právě iPad. A i toto relativně nízké číslo je stále vyšší, než počet všech Android zařízení, jejichž penetrace dosahuje 0.14 procent.

To není příliš vysoké číslo, pokud si uvědomíte, že pouhý multimediální přehrávač iPod touch tvoří celých 0.12 procent všech prohlédnutých stránek, tedy téměř stejně tolik. Toto číslo je zajímavé i z jiného pohledu: zatímco především uživatelé iPhonů považují často iPod touch za jakéhosi chudého příbuzného, který je v nabídce jen z nostalgie, tato čísla ukazují, že jde o velmi často používané zařízení. A jak by také ne: za cenu, za kterou se iPod touch prodává. Ale jak můžete vidět na následujícím grafu, i iPod touch v posledních několika měsících spíše stagnuje a neroste, což je podle mého názoru způsobeno vyčkáváním uživatelů na update tohoto zařízení na podzim letošního roku (ostatně podívejte se, jak použití těchto iPodů rostlo minulý rok na podzim po představení třetí generace):

A jen pro zajímavost závěrem čísla iPhonů: zatímco zmíněné přístroje a systémy se pohybují pod jedním procentem penetrace, použití iPhonu na webových stránkách dosahuje rovných 33 procent…

Jeden myslel na “iPadů je na webu více, než Androidů

Komentáře nejsou povoleny.