Vyzkoušejte nativní HTML5 aplikace v iPhonu nejen od Applu

Apple zveřejnil několik příkladů aplikací pro iPhone vytvořených přímo v HTML5. Ve většině případů se jedná o portaci nativních her dostupných v App Store, které lze hrát v prohlížeči právě s využitím HTML5 bez patrného rozdílu.

Podle informací Applu se jedná o ukázku možností mobilního Safari společně s technologiemi HTML5, CSS3 a JavaScript, které umožní vytvářet on-line aplikace a hry plně srovnatelné s těmi nativními a dokazuje, že Flash není na mobilních zařízeních potřebný.

Dema vyžadují ke svému chodu prohlížeč Safari ve své mobilní nebo stolní verzi, pokud se je pokusíte otevřít v jiném prohlížeči, budete přesměrováni právě na stažení Safari.

K předvedení schopností technologie HTML5 v praxi se připojil také vývojářský tým Grainium Studios, který převedl právě do HTML5 verze svou hru Hand of Greed, která je běžně dostupná v App Store za 0,99 dolarů. HTML5 verze hry je určena pro majitele iPhonů a iPodů touch a dovoluje hrát přímo z webové adresy společnosti. Vše, co pro spuštění hry musíte udělat je uložit ji jako záložku na domovskou stránku a spustit odtamtud. Vyzkoušejte a sami nepoznáte rozdíl mezi touto HTML5 aplikací a nativní verzí.

Ale abychom jen nechválili, stále zde zůstává mnoho omezení současné verze HTML5 v mobilních prohlížečích, mezi které patří především špatná (respektive vůbec žádná) podpora zvuku a jen omezený rejstřík grafických efektů – zapomenout tak můžete na náročnější 3D hry. Prozatím.

4 komentáře: „Vyzkoušejte nativní HTML5 aplikace v iPhonu nejen od Applu

Komentáře nejsou povoleny.