Současné Android telefony přijdou o AMOLED displeje

Po vydání iPhonu 4 a jeho Retina displeje se Samsung obul do Applu a argumentoval tím, že jeho displeje jsou ne-li srovnatelné s Retinou, ale dokonce lepší. tak horké to však nebude, protože AMOLED opouští i telefony, které jej až doposud používaly. Zdá se tedy, že Apple zvolil displej dobře.

Jak dnes informoval magazín MobilMania, Samsung totálně nestíhá vyrábět své AMOLED displeje a výrobci HTC již došla trpělivost neustále čekat na odsouvající-se dodávky displejů a do dalších sérií mobilních telefonů Nexus One a HTC Desire bude montovat Super TFT displeje (tyto zobrazovače pocházejí od Sony).

Podle HTC není mezi displeji žádný výrazný rozdíl (stejně jako mezi IPS a AMOLED) z pohledu uživatele, oproti AMOLED však poskytnou přesnější a jemnější kresbu. Podle zákulisních zdrojů odstavil Samsung ostatní výrobce od dodávek z důvodu zajištění dostatečného množství displejů pro svůj vlastní mobil Galaxy S.

Jsme tedy rádi, že se již tak brzy ukazuje, že jsme v našem odhadu typu displeje pro iPhone 4 měli pravdu, když jsme tvrdili, že iPhone 4 nebude mít AMOLED displej právě z důvodu, že by jej v požadovaném množství nebyl schopen Samsung dodat. A je skvělé, že stejně prakticky přemýšleli také plánovači v Applu při volbě komponentů pro čtvrtý iPhone.

7 komentářů: „Současné Android telefony přijdou o AMOLED displeje

Komentáře nejsou povoleny.