iPad je v Česku známější než elektronické čtečky knih

Nové zařízení firmy Apple „iPad“ je v české populaci známější než „elektronické čtečky knih“, vyplynulo z exkluzivního výzkumu společnosti STEM/MARK. Z šetření rovněž vyplynulo, že 6% populace uvažuje v budoucnu o koupi iPadu.

Výzkum společnosti STEM/MARK se zaměřil na elektronické čtečky knih a multifunkční zařízení iPad, u kterého je čtení knih jednou z hlavních deklarovaných funkcí. Z výzkumu vyplynulo, že 41% populace ví, co je elektronická čtečka knih. Překvapivé je, že u nového zařízení iPad, které se zatím oficiálně prodává pouze v USA, nadpoloviční většina české populace uvedla (53 %), že o zařízení již slyšela.

Na dotaz, zda lidé vlastní elektronickou čtečku knih pozitivně reagovalo 1 % dotázaných. Naopak 6 % dotázaných uvedlo, že v budoucnu zvažují nákup iPadu. Z výzkumu dále vyplynulo, obdobný zájem o iPad mají jak muži, tak ženy a to nezávisle na věku.

Informace o metodologii výzkumu

Výzkum byl proveden na online panelu prostřednictvím internetového dotazování na reprezentativním vzorku 543 respondentů. Za pomoci kvótního a náhodného výběru respondentů podle pohlaví, vzdělání, věku a regionu reprezentuje výsledný soubor obecnou populaci ve věku 15 až 59 let.

3 komentáře: „iPad je v Česku známější než elektronické čtečky knih

  • Pingback: Jablickari.cz

  • avatar
    24. 05. 2010 (09:37)
    Trvalý odkaz

    No jo dokonce i můj táta, když jsem mu chtěl vysvětlit, že budu kupovat krabičku, ktera vypada jako větší iPhone odpověděl, myslíš iPad? :)

  • avatar
    24. 05. 2010 (10:37)
    Trvalý odkaz

    No jo dokonce i můj táta, když jsem mu chtěl vysvětlit, že budu kupovat krabičku, ktera vypada jako větší iPhone odpověděl, myslíš iPad? :)

Komentáře nejsou povoleny.