Operátor Sprint povyšuje iPad na verzi 4G

Internet 4G mobilního operátora Sprint je až desetkrát rychlejší, než běžné 3G. A tak se snaží, aby této rychlosti bylo možné využít také s iPadem.

Tajemstvím 4G sítě Sprintu je technologie WiMAX, kterou ve vybraných městech tento operátor nabízí. Současně telefony (a iPad není výjimkou) tento typ mobilní komunikace bohužel nepodporují a proto je třeba vypomoci si malým zařízením.

Sprint ke svému Internetu 4G dodává malou krabičku nazvanou Sprint Overdrive, která funguje jako Wi-Fi přístupový bod zprostředkovávající přístup do WiMAX sítě (o tomto jsme informovali ve dřívějším vydání Apple novinek magazínu SuperApple.cz).

Zůstaňme ale u iPadu, kde Sprint vyřešil vše velmi šalamounsky – do své nabídky zařadil pouzdro pro iPad, které má speciální kapsu určenou právě pro vložení Ovedrive přístupového bodu. Tedy kdekoli v okolí tohoto obalu budete mít se svým Wi-Fi iPadem přístup na internet i bez vestavěného 3G modulu. Skutečně vtipné řešení – inspiruje se jím také některý z českých mobilních operátorů?

7 komentářů: „Operátor Sprint povyšuje iPad na verzi 4G

Komentáře nejsou povoleny.