Fishing Kings: rybářským králem rychle a zábavně

Nikdy jsem nepochopil, jak někdo může jen tak sedět na břehu řeky a tupě zírat na vodní hladinu v naději, že se brzy dostaví velký úlovek. Když jsem poprvé na letošním GDC slyšel o Fishing Kings, tak ani nevím proč, ale první se mi vybavil simulátor somálských pirátů, jak loví z moře výkupné. Bohužel nic podobného se nekoná a s Gameloftem se podíváme pod pokličku lovení rybiček v profesionálním simulátoru.

Od první chvíle ve Fishing Kings se budete cítit jako rodilý Američan. V americkém státě se totiž rybolov těší velké oblibě veřejnosti a možná právě proto v něm začínáte svojí hvězdnou kariéru. Ještě nesmím zapomenout na zvukový doprovod v country stylu ( k dispozici máte i rock a ambient ), který se do hry přímo hodí a můžeme vyrazit na lov. Jakmile si vyberete svůj charakter, tak se pustíte do prvních veselých zážitků s rybařením.

I když jsme tu už měli některé povedé kousky typu Creatures of the Deep na dnes již neexistující N-Gage, tak mi ale dáte za pravdu, že tomu stále něco chybělo. Naneštěstí iPhone dává Fishing Kings úplně nový rozměr a rybaření nebylo nikdy tak zábavné jako teď.

Rybaření začíná pěkně nadhozením prutu a k tomu samozřejmě plně využíváte pohybový akcelerometr. iPhone prostě jednoduše rychle převrátíte a zase vrátíte zpět do klidové polohy. Pak už jen sledujete, jak návnada letí raketovou rychlostí k vodní hladině, pod kterou se vám odkryje skutečně krásný svět útesů, skalek a rybiček. Na displeji se vám v tu ránu objeví dotyková oblast v podobě navijáku a směrovka, abyste věděli, kam budete iPhone natáčet, až chytíte rybku.

Celé tohle epické divadlo vás naprosto vtáhne a během krátké chvíle zjistíte, že rybaření má něco do sebe. V momentě, kdy se rybička ( někdy pořádný macek ) chytí, tak musíte točit s navijákem, co to jde, a zároveň dávat pozor na to, abyste nepřesáhli únosnou míru. Pokud byste se náhodou ve stupnici dostali na maximum, tak hrozí, že vám rybka uprchne. Ve výsledku to vypadá tak, že zuřivě točíte páčkou dokola, do toho posloucháte hlášky instruktora a ještě navíc nakláníte iPhone doprava nebo doleva, abyste povolili napětí.

Fishing Kings jde ještě dál a během rybaření dostáváte různé úkoly a účastníte se turnajů, ve kterých musíte chytit specifické druhy ryb a zvítězit v nejtěžší váze úlovku. Někdy jste zase omezení časovým limitem. Fishing Kings má prostě dokonalou atmosféru a neustálý spád, rychle se měnící úkoly a s nimi i způsob lovu.

Některé rybky potřebují navíc kompletně jiný přístup k jejich ulovení, a proto vás čeká také vylepšování výbavy, do které patří pruty, návnady, vlasce a navijáky. Čím lepší nádobíčko, tím luxusnější turnaje ve vašem PDA za hodnotnější ceny. Ve hře je uctihodných 15 lokací a přes 30 druhů ryb ( včetně masožravých piraní ), takže si užijete rybaření až až.

Ať už jste někdy chytali ryby, nebo ne, Fishing Kings vás vrhne přímo do srdce akce a ukáže vám zábavnou formou jednu z nejrealističtějších simulací rybolovu na iPhone / iPod Touch. Škoda, že hra nemá multiplayer. Tenhle nedostatek je kompenzován spojením s Gameloft Live, kam můžete uploadovat dosažené skóre a předhánět se tak s kamarády, kdo bude lepší.

Developer: Gameloft | Webová stránka | Hodnocení: 8.0 / 10.0

Jeden myslel na “Fishing Kings: rybářským králem rychle a zábavně

Komentáře nejsou povoleny.