iPad bude v USA k dispozici 3. dubna (Tisková zpráva)

CUPERTINO, Kalifornie, 5. března 2010 – Společnost Apple dnes oznámila, že od soboty 3. dubna bude v USA dostupný její zázračný a převratný iPad v modelové řadě s rozhraním Wi-Fi. Koncem dubna budou k dispozici i modely s rozhraním Wi-Fi + 3G. Kromě toho budou koncem dubna všechny modely zařízení iPad dostupné v následujících zemích: Austrálie, Kanada, Francie, Německo, Itálie, Japonsko, Španělsko, Švýcarsko a Velká Británie.

Počínaje 12. březnem si zákazníci v USA mohou předběžně objednat jak modely s rozhraním Wi-Fi, tak s rozhraním Wi-Fi + 3G v internetovém obchodu Apple (www.apple.com) nebo si mohou rezervovat model s rozhraním Wi-Fi v maloobchodní prodejně Apple a vyzvednout si ho v sobotu 3. dubna.

„iPad je něco zcela nového,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Jsme nadšeni, že naši zákazníci mohou začít používat toto zázračné a převratné zařízení, které jim umožní souznění s aplikacemi a obsahem mnohem důvěrnějším, intuitivnějším a zábavnějším způsobem, než tomu bylo kdy předtím.“

Za cenu začínající na pouhých 499 USD umožní iPad uživatelům procházet web, číst a odesílat e-maily, prohlížet a sdílet fotografie, sledovat filmy, poslouchat hudbu, hrát hry, číst e-knihy a mnoho dalšího. iPad má tloušťku pouhých 1,3 cm a váží asi 700 g, je tedy tenčí a lehčí než jakýkoli notebook nebo netbook, přičemž výdrž baterie dosahuje až 10 hodin.

Revoluční rozhraní Multi-Touch™ mění procházení internetu na zařízení iPad v naprosto nový zážitek, který je nesrovnatelně interaktivnější a důvěrnější než na počítači. Můžete číst a odesílat e-maily na velké obrazovce se softwarovou klávesnici, která má téměř plnou velikost, importovat fotografie z počítačů Mac a PC nebo z digitálního fotoaparátu, uspořádat je do alb a potom je ukazovat na obrazovce zařízení iPad v elegantních prezentacích. iPad umožňuje snadné sledování filmů, TV pořadů a YouTube ve vysokém rozlišení. Můžete také listovat stránkami e-knihy stažené z nového obchodu iBookstore společnosti Apple a při tom poslouchat svou hudební sbírku.

Pomocí zařízení iPad můžete bezdrátově procházet obchod App Store – nakupujte a stahujte nové aplikace z největšího obchodu s aplikacemi na světě! iPad obsahuje 12 nových inovativních aplikací, které pro něj byly speciálně navrženy, a budou na něm běžet téměř všechny z více než 150 000 aplikací obchodu App Store, včetně aplikací, které jste si již koupili pro svůj iPhone nebo iPod touch. Vývojáři už pro iPad vytvářejí nové vzrušující aplikace využívající rozhraní Multi-Touch, velkou obrazovku a vynikající grafiku.

Nová aplikace iBooks pro iPad zahrnuje nový obchod iBookstore společnosti Apple a je tím nejlepším způsobem procházení, nakupování a čtení knih na mobilním zařízení. Aplikace iBookstore bude nabízet knihy uvedené na seznamu bestsellerů deníku New York Times, a to od největších vydavatelství i nezávislých vydavatelů včetně Hachette Book Group, HarperCollins Publishers, Macmillan Publishers, Penguin Group a Simon & Schuster.

Aplikace iTunes Store zpřístupňuje uživatelům zařízení iPad světově nejoblíbenější online obchod s hudební, televizní a filmovou zábavou, jehož katalog obsahuje více než 12 milionů skladeb, více než 55 000 dílů televizních pořadů a více než 8 500 filmů, z nichž více jak 2 500 je ve fantastickém vysokém rozlišení. Všechny aplikace a obsah, který stáhnete do zařízení iPad z obchodů App Store, iTunes Store a iBookstore, bude automaticky synchronizován s vaší knihovnou iTunes při příštím připojení k počítači.

Ceny a dostupnost
iPad bude ve verzi s rozhraním Wi-Fi v USA dostupný 3. dubna za předpokládanou maloobchodní cenu 499 USD za 16GB model, 599 USD za 32GB model a 699 USD za 64GB model. Verze s rozhraním Wi-Fi + 3G budou dostupné koncem dubna za předpokládanou maloobchodní cenu 629 USD za 16GB model, 729 USD za 32GB model a 829 USD za 64GB model. iPad se bude v USA prodávat prostřednictvím obchodu Apple Store (www.apple.com), maloobchodních prodejen Apple a vybraných autorizovaných prodejců Apple.

Modely iPad s rozhraním Wi-Fi i s rozhraním Wi-Fi + 3G budou koncem dubna dostupné i v následujících zemích: Austrálie, Kanada, Francie, Německo, Itálie, Japonsko, Španělsko, Švýcarsko a Velká Británie. Mezinárodní ceny budou oznámeny v dubnu. V dalších zemích bude iPad dodáván v průběhu roku. Pro nákup a stahování skladeb a videa z obchodu iTunes Store je vyžadována platná platební karta vydaná finančním ústavem v zemi nákupu. Dostupnost videa se v jednotlivých zemích liší.

Aplikace iBooks pro iPad včetně obchodu iBookstore společnosti Apple bude k dispozici k bezplatnému stažení z obchodu App Store v USA dne 3. dubna. Další země přibudou v průběhu tohoto roku.

3 komentáře: „iPad bude v USA k dispozici 3. dubna (Tisková zpráva)

  • Pingback: Jablickari.cz

  • avatar
    08. 03. 2010 (15:53)
    Trvalý odkaz

    Jedno pozitivum vidím na to dlouhé čekání u nás… budeme znát první recenze, bude už dost aplikací přímo na iPad, budeme se moci rozhodnout, zda nám nestačí iPhone 4.generace, a hlavně bude ve druhé vlně třeba už levnější… :-)

    Takže když pominu chtíč, který je ohromný, vidím samá pozitiva :-)

  • avatar
    08. 03. 2010 (16:53)
    Trvalý odkaz

    Jedno pozitivum vidím na to dlouhé čekání u nás… budeme znát první recenze, bude už dost aplikací přímo na iPad, budeme se moci rozhodnout, zda nám nestačí iPhone 4.generace, a hlavně bude ve druhé vlně třeba už levnější… :-)

    Takže když pominu chtíč, který je ohromný, vidím samá pozitiva :-)

Komentáře nejsou povoleny.