eyeBrowse: aby se vám na Operu Mini dobře čekalo

Alternativních webových prohlížečů můžete již nyní najít na App Store hned několik. Pojďme si ukrátit čekání na případné schválení Opery mini povídáním o prohlížeči eyeBrowse, který konkurenci výrazněji převyšuje.

Apple v současnosti nijak neblokuje možnost přidat do App Store vlastní prohlížeč, pokud tento pro vykreslování stránek použije jádro systémového Safari. A přesně do této skupiny prohlížečů patří také eyeBrowse.

Prohlížeč hned na první pohled zaujme svým rozhraním – titulkový pruh je dvouřádkový (první řádek slouží pro vyhledávání, druhý pak pro přímé zadávání webové adresy), při zadávání dochází k průběžnému zobrazování již dříve navštívených stránek, stránka je zobrazována v celé obrazovce (pokud chcete zobrazit ovládací prvky, stačí iPhonem pouze zatřást nebo dojet stránkou k hornímu nebo spodnímu okraji).

Pro prohlížení stránek při pomalém webovém připojení se hodí turbo režim, který načítá upravené stránky, které jsou výrazně menší, rychleji se načítají i zobrazují (používá pro tento režimu služby Google Mobile).

Procházení otevřených stránek i historie nebo záložek probíhá v zobrazení Cower Flow, u náhledu každé ze stránek lze okamžitě měnit, zda se má zobrazit v turbo režimu nebo zda má stahovat a zobrazovat obrázky nebo nikoli. Stránky lze pochopitelně také odesílat emailem nebo předat k otevření do Safari.

Osobně mi velmi vyhovují dvě věci (kromě praktického tubo módu, pochopitelně): možnost otevření anonymního (bezpečného) okna prohlížeče a zámek rotace displeje. Pokud jste někdy používali Safari v posteli nebo jiné podobné poloze, jistě jste automatické natáčení stránky proklínali. Zde jej zkrátka zakážete a všechny stránky se rázem budou zobrazovat stále stejně.

Webový prohlížeč eyeBrowse je k dispozici v App Store za přijatelnou cenu 0,79 Eur.

5 komentářů: „eyeBrowse: aby se vám na Operu Mini dobře čekalo

  • Pingback: Jablickari.cz

  • avatar
    28. 03. 2010 (20:55)
    Trvalý odkaz

    GM mobilizer využívám i v Safari, ale většinou blbne ž ,takže Instapaper a jeho předchůdce.

  • avatar
    28. 03. 2010 (21:55)
    Trvalý odkaz

    GM mobilizer využívám i v Safari, ale většinou blbne ž ,takže Instapaper a jeho předchůdce.

  • avatar
    28. 03. 2010 (22:59)
    Trvalý odkaz

    Zásadní: Chybi mi možnost otevřít odkaz do nového okna.

  • avatar
    28. 03. 2010 (23:59)
    Trvalý odkaz

    Zásadní: Chybi mi možnost otevřít odkaz do nového okna.

Komentáře nejsou povoleny.