VirtualTravel: virtuální procházky v iPhonu

Ne, opravdu nebudeme psát o službě StreetView ani podobné – ale o skvělou iPhone aplikaci nabízenou českou službou virtualtravel.cz. Služba, která nabízí virtuální prohlídky více tři a půl tisíců míst nejen v Česku, ale i ve světe. A to vše ve vaší kapse.

O Virtual Travel – virtuální cestování
Server virtualtravel.cz ukazuje různá místa České republiky a zahraničí pomocí nejmodernějších zobrazovacích technologií – virtuálních prohlídek, které jsou pomocí GPS propojeny se satelitní mapou. Hlavním smyslem je pozvat návštěvníka na skutečnou návštěvu, nebo ukázat místo na maximální úrovni pro návštěvníky, kteří se na místo nemohou dostat, ať již z finančních, zdravotních nebo jiných důvodů. Mnohdy se dostaneme také na místa veřejnosti nepřístupná.

Zůstaňme ale u iPhone aplikace. Najdete ji běžně v App Store a je dostupná zcela zdarma. Její uživatelské prostředí je přehledné, je rozděleno celkem do pěti obrazovek. První nabízí prohlížení podle lokací, druhá pak zobrazí místa nejblíže vaší aktuální pozici, třetí představuje záložky oblíbených lokací, čtvrtá vyhledá místo na základě klíčových slov a konečně pátá skrývá informace o aplikaci i samotné službě.

Začněte tedy tím, že si vyhledáte místo, které vás zajímá. Klepnete na něj a během několika málo okamžiků stojíte na Petřínské rozhledně nebo před Mohylou míru v Slavkově u Brna nebo kdekoli jinde. Prostým tažením prstem pak scénou libovolně posouváte, gestem dvěma prsty pak můžete scénu přibližovat a oddalovat. Vše funguje skvěle a rychle, kvalita snímků je pro mobilní použití více než dobrá. Osobně se mi nejvíce líbí virtuální prohlídky interiérů: není nic lepšího, než si prohlédnout vnitřek Aquaparku ještě před jeho návštěvou, fascinující pak je například interiér Mělnické kostnice.

Tip: službu VirtualTravel.cz můžete používat také ve webovém prohlížeči: na velkém monitoru si můžete virtuální prohlídku užít ještě o kus lépe.

5 komentářů: „VirtualTravel: virtuální procházky v iPhonu

Komentáře nejsou povoleny.