iPhone softwarový výběr: 17 + 18 týden

Jaké zajímavé softwarové novinky nebo aktualizované verze známých aplikací určených výhradně pro chytrý mobilní telefon Apple iPhone nebo multimediální přehrávač iPod touch přinesl minulý týden? Vybral jsem pro vás ty, které by vás – jak doufám – mohly zaujmout.

OldBooth Premium

Zajímá vás, jak byste vy nebo vaši přátelé vypadali před deseti, dvaceti nebo třiceti lety? To vše můžete mít přímo v iPhonu, požadovanou osobu stačí pouze vyfotografovat vestavěným fotoaparátem a aplikace se již postará o vše ostatní. OldBooth Premium je v omezené verzi dostupná také zdarma pod názvem OldBooth Lite.

oldbooth1 oldbooth2

iPhone OS 2.1 / komerční aplikace (cena 0,79 Eur)

Pro RSS Reader

Profesionální RSS čtečka dostupná pro iPhone. Umí import i export položek z jiných čteček, archivování zajímavých položek nebo jejich odesílání prostřednictvím e-mailových zpráv.

prorssreader1 prorssreader2

iPhone OS 2.0 / komerční aplikace (cena 1,59 Eur)

mSecure

Bojíte se o svá hesla a pin kódy k platebním kartám, ale zapamatovat si je také nedokážete? Pak použijte některého ze správců hesel, jako je například aplikace mSecure. Všechny data jsou šifrována.

msecure1 msecure2

iPhone OS 2.0 / komerční aplikace (cena 2,39 Eur)

DOCUMENTS 2

Další z mnoha kancelářských balíků, které jsou dostupné pro iPhone. Umožňují prohlížení většiny současných souborových formátů a mnohých z nich nabídne také možnost editace.

documents2

iPhone OS 2.2.1 / komerční aplikace (cena 4,99 Eur)

Play.cz

Patříte také ke kverulantům, kterým na iPhonu chybí vestavěný radiopřijímač? Se zdarma dostupnou aplikací Play.cz můžete přes síť poslouchat většinu radiostanic vysílajících prostřednictvím internetu.

play1 play2

iPhone OS 2.2 / freeware

MyAltitude

Pokud chcete rychle zjistit svou aktuální nadmořskou výšku a máte nový iPhone s vestavěným GPS modulem, vyzkoušejte tuto aplikaci. Nic jiného sice neumí, ale toto naopak umí rychle.

myalitude1 myaltitude2

iPhone OS 2.1 / freeware

Air Video Free

Skvělá aplikace pro sledování streamovaného videa na vašem iPhonu. Své filmy a seriály nemusíte kopírovat do iPhonu, abyste je mohli shlédnout, ale můžete je přehrát přímo ze stolního počítače přes Wi-Fi – a pokud film není ve formátu vhodném pro iPhone, desktopová část aplikace jej převede.

airvideo1 airvideo2

iPhone OS 2.1 / freeware

The Popcorn

A závěrem tradiční blbůstka týdne: vyrobte si v iPhonu pořádnou dávku čerstvého popcornu!

popcorn1 popcorn2

iPhone OS 2.2.1 / freeware