Uplynulý týden očima Jablíčkáře (2. týden)

jablickarcz-blog-o-svata-apple-iphone-ipod-a-poaataaach-macUplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se, jak jej viděl Jablíčkář na svém blogu jablickar.cz a přečtěte si jeho články a postřehy.

Tento příspěvek je první v pravidelném seriálu postřehů známých jablečných blogerů, kteří pravidelně pokrývají dění okolo produktů Apple.

Things – Time Management pro iPhone

Pokud bych si měl z minulého roku vybrat jednu aplikaci na iPhone, která mi nejvíce pomohla v pracovním i osobním životě, tak by to byla právě aplikace Things od firmy Cultured Code. Things je úkolovník, který využívá metodu Getting Things Done (mít vše hotovo). Tuto metodu vymyslel američan David Allen.

Macworld 2009 – výborný balík iLife 09

Možná to mohu prozradit již teď. iLife 09 je pro mě tou nejzásadnější novinkou z letošního Macworld. iLife 09 bude dostupný na konci ledna a stát by měl $79 (samozřejmě v USA).

Macworld – kancelářský balík iWork 09

Dalším oznámeným aktualizovaným softwarovým produktem firmy Apple byl kancelářský balík iWork. Pokud ale máte již stávající verzi iWork 08, tak nebudete mít tolik důvodu na upgrade. iWork přináší především nové efekty a drobná vylepšení. iWork 09 mě nepřesvědčil. Ostatně trial verzi si můžete stahovat již teď ze stránek Apple.com.

Macworld 2009 – unibody Macbook Pro 17″

Ačkoli jsme si před Macworld všichni mysleli, že bude plný nových kousků hardwaru, tak jsme nakonec často byli velmi překvapeni a zklamáni. Žádný iPhone Nano, žádný iMac a ani žádný Mac Mini. Jediným hardwarem se stal Macbook Pro 17″, který byl začleněn do rodiny zvané unibody.

Vydání Windows 7 Public Beta a představení novinek

Já vím, jablickar.cz je blog o Apple, tak proč sem vůbec tahám Microsoft? Důvod je prostý. Apple již dlouho do svých počítačů montuje procesory Intel a tak spousta uživatelů využívá dual boot či si pouští systém z Redmondu virtuálně. A jelikož jsou i uživatelé, kteří se tomu na svém Macbook nevyhnou (např. aplikace pod MacOS neběhá), tak je vhodné se zde o o novém systému Windows 7 zmínit.

Instalace Windows 7 64-bit na Unibody Macbook 13″

Jak jsem psal v předchozím článku. Nedalo mi to a musel jsem si nové Microsoft Windows 7 vyzkoušet na vlastním počítači. A to přesněji na svém malém miláčkovi – unibody Macbook. Na tomto notebooku jsem dříve provozoval i Windows Vista Business 32-bit bez nejmenších problémů a tak jsem se rozhodl jít o level výše – rozhodl jsem se pro 64-bitový operační systém Windows 7.

Máte vlastní blog nebo magazín o počítačích nebo telefonech Apple a chcete mít také váš přehled zde na SuperApple.cz? Napište mi na superapple zavináč superveci.cz!

Vybíráme z ostatních článků