Pixelmator

appsDo ruky se mi dostala beta verze programu Pixelmator.


Pokud jste o tomto projektu ještě neslyšeli, je to možná tím, že se jedná stále o betaverzi, která není ještě určena ani pro veřejný betatest a je v mnoha ohledech ještě stále téměř nepoužitelná (spousta editačních nástrojů funguje, ale například nefunguje undo a práce ve fullscreenu :-) ). Každopádně se jedná o velmi ambiciózní projekt, který s klidem na duši může konkurovat Adobe Photoshopu (navíc současná verze Pixelmatoru má pouhých 64 MB!!!).


Screenshots:

Pixelmator pixelmator - fullscreen mode

Program pracuje snad se všemi známými formáty obrázků, na které si jenom vzpomenete. Práce je klasická ve vrstvách (Layers). Nechybí efekty a masky vrstvy, filtry, efekty, batch akce, apod. Ostrá verze by měla obsahovat i scripty pro Automator a Widgety.

Celkově se dá říci, že Pixelmator je Photoshop, který ovšem mnohem více ctí práci pod OSX. Nechybí propojení se systémem (iSight, Media Library, vizuální efekty jako průhlednost všech ovládacích panelů v aplikaci, apod.).

Subjektivně mi přijde, že Pixelmator je o dost svižnější než CS3. Pracovalo se mi s ním moc dobře (i když občas spadnul – to se dá ale pochopit jedná-li se o betu).

Pixelmator na mě udělal opravdu velice dobrý dojem, ale tvůrce čeká ještě hodně práce, než přijde první ostrá verze. Navíc Pixelmator je založen na Core Image technologii, tzn. že při práci využívá GPU. To neumí ani CS3 :-) .

Přesné specifikace najdete zde.

Cena by měla být $59, což je hodně slušné na to, že aplikace je téměř stejně výkoná a pro práci efektivní jako Photoshop CS3 a navíc více respektuje pravidla a styl OSX pro práci.


Video (zdroj: TUAW.com):


Download beta (torrent):

Získání tohoto softwaru tímto způsobem může být nelegální!

  • pixelmatorbeta.dmg


Již si můžete zakoupit final verzi.

12 komentářů: „Pixelmator

Komentáře nejsou povoleny.