Uvízlo mi v RSS – duben

ViennaCo mi za měsíc dubem uvízlo ve čtečce za zajímavé příspěvky.


New Mail on your iPod with an auto sync and eject!
This is finally the great Automator workflow I was telling you about: New Mail on your iPod with an auto sync and eject! It is basically a modified version of the previous workflow that automatically synched and ejected your iPod with iCal. So what it will do is it will retrieve your new email from Mail, copy the new emails as iPod notes, sync your iPod and eject it. This can be added to an
A New Mac Tip Every Day Yesterday at 4:18 MacGeek

26/04: Ako na Windows na Macu
Takmer všetci už vieme, že na Macu je možné spúšťať okrem Mac OS X aj systém Windows XP alebo Windows Vista. Sú však určité kritériá, ktoré musia byť splnené a taktiež je potrebný patričný software pre správne fungovanie. Začiatočníkom alebo novým záujemcom o Macy by som teda rád v skratke objasnil situáciu.
MacBlog 26.4.07 at 16:40

24/04: „Cool“ aplikácie pre MacBooky
V článku si ukážeme, že senzory (alebo snímače) sa dajú využívať na spríjemnenie práce a môžu rozšíriť náš notebook o nové vlastnosti.

V prvom rade si objasníme hneď na začiatku o aké senzory vlastne ide. Sú ľudia, ktorí vedia o tom, že MacBook a MacBook Pro obsahuje v sebe rôzne senzory na kontrolu a ochranu HW a tak isto sú ľudia, ktorých to moc ani nezaujíma alebo o tom ešte nepočuli a budú o tom teraz čítať prvý krát.
MacBlog 24.4.07 at 18:00

23/04: Vytvorte si štýlový Disk Image alebo CD!
Ak ste niekedy potrebovali prezentovať svoju prácu, asi ste zistili, že len obyčajné CD nestačí. Grafická úprava, ikonky a ich správne rozloženie môžu pomôcť zdvihnúť vašu osobu v cudzích očiach. Príprava takéhoto CD nemusí byť na Macu žiadny problém. Na záver aj malý bonus pre programátorov, ktorý by chceli vytvoriť Drag & Drop inštalátor svojej aplikácie, zabalený do .DMG súboru. Ukážeme si celý postup, vrátane tvorby aktívneho odkazu na priečinok Applications.
MacBlog 23.4.07 at 8:00

21/04: iTerm – náhrada Terminalu
Pokročilejším užívateľom by som rád predstavil alternatívu k systémovo integrovanému Terminalu, ktorý nie len, že dokáže plnohodnotne zastúpiť tento program, ale prináša nové a veľmi zaujímavé vlastnosti. Budeme sa baviť o iTerm-e.
MacBlog 21.4.07 at 21:20

Batteries in a wireless Apple keyboard and mouse!
This is a really cool widget to monitor the state of the batteries in your wireless Apple keyboard and mighty mouse. Once again, this tip is not for everyone so that is why I posted another tip earlier today. The widget will change color when the batteries drop under 25% and 10%. The free widget is called Mighty Monitor. Download here on MacUpdate!
A New Mac Tip Every Day 20.4.07 at 16:21 MacGeek

Easily convert MS Word table to clean HTML format
Recently I started a new contract, and the new people I work with like to create Microsoft Word tables. They send me these tables in a Word document so I can post them on their site as HTML tables in their CMS system. Having not done much work with Word, I set about to find a way to convert the Word table to a clean HTML format without requiring some expensive or large HTML editor…
MacOSXHints.com 16.4.07 at 18:21

Jak zabránit zalamování URL v emailech
Jeden ze základních tipů a funkcionalit nejen emailových programů na Macovi. Existuje naprosto jednoduchá metoda, jak emailovému programu naznačit, že následující text je odkaz, a že by se tedy neměl odkaz zalomit na 80 znaků, přesto ji používá překvapivě málo lidí.
Tipy a triky pro Mac OS X – RSS 16.4.07 at 1:00

26/03: Triky s ovládačom Apple Remote
Pre ďiaľkové ovládanie Apple Remote existuje niekoľko užitočných trikov, o ktorých ste pravdepodobne ešte nevedeli:
MacBlog 26.3.07 at 19:30

4 komentáře: „Uvízlo mi v RSS – duben

Komentáře nejsou povoleny.