AdBlock pro Safari

safariHlavním důvodem, proč jsem nechtěl switchnout z Firefoxu na Safari je ten, že Safari chybí nějaký AdBlock (blokovač reklam). Podíval jsem se po netu a něco jsem našel.


Download a instalace

Vše jsem našel na těchto stránkách. Začnu hned bez okolků. První co bude potřeba je nainstalovat si SIMBL. Je to aplikace, která umí modifikovat pomocí pluginů různé části Cocoa. No a další věc bude instalace právě pluginu, který do Safari přidá blokovač reklam. Plugin se jmenuje PithHelmet a stáhnout ho můžete zde. Při instalaci musí být aplikace Safari vypnutá.


Registrace???

Po dalším spuštění Safari se vám objeví okno, které vás vyzve k registraci – klikneme na Not now. Objeví se nám okno s nastavením. První co uděláme je, že zaklikneme políčko vpravo dole – I Paid. Možná, to někdo může brát jako krádež programu, ale já to beru jako takovou malou lež :). Tak jako tak, tlačítko register zmizí a program nás nebude již ničím „obtěžovat“. Pokud byste, ale chtěli být poctiví, donate systém najdete na stránkách výrobce. Minimum je $10.


Nastavení

Moje nastavení je stejné jako na obrázku I Paid. To co ale dělá správný AdBlock Adblockem je vhodné nastavení filtrů. Pokud necháte nastavení původní, určitě tím nic nezkazíte. Občas se mi ale stalo, že blokování obsahu bylo účinější, než jsem chtěl. Nakonec jsem si zapnul jen položky \/ads_[0-9a-z\._-]* a BadSense™ a postupně si přidávám servry s českou reklamou.


Jak přidat nový filtr?

Jednoduše :) . Pokud se vám zobrazí nějaká reklama, klikněte na ní pravým tlačítkem a vyberte položku – Block images from … . Zobrazí se vám okno s celým obsahem webu. Nahoře si můžete blokovaný odkaz upravit. Například vím, že bbmedia je reklamní servr, který jako takový stejně nikdy nenavštívím, tak mohu vytvořit filtr na zablokování celého webu. Viz obrázky níže.

block1

block2


Blokované stránky potom vypadají následovně
:) .

Další hacky pro vaše safari za pomocí SIMBL najdete na Pimp my Safari.