Jak na ikonky v Mac OS X

ikonky5Dnes jsem si pro vás připravil pro někoho snad zajímavý minitutorial. Určitě jste někdy chtěli změnit ikonku u nějaké složky či souboru. V tomto článku si napíšeme jak na to.

Takže dejme tomu, že si chceme ikonku disku změnit na ikonku Macku. První co uděláme bude to, že si ikonku stáhneme. K tomu nám nejlépe poslouží samotný web Apple.

ikonky2Zde si stáhneme balíček ikon Macků. Stažený soubor rozbalíme, namountujeme a ve složce icons najdeme potřebné ikony.

Vybereme ikonku kterou chceme, klikneme na ní a stiskneme Jablko+I (Get Info). V nově otevřeném okně klikneme na ikonku která je úplně nahoře. Kolem ikonky by se mělo objevit modré zvýraznění. Zmáčkneme Jablko+C (Copy). Okno Get Info můžeme zavřít.

No a stejný postup použijeme na náš disk. S tím rozdílem ovšem, že na konci stikneme Jablko+V (Paste). Zavřeme Get Info okno a ikonka by se měla změnit.

Pokud chceme původní ikonku, použijeme opět stejný postup, ale na konci zmáčkneme Delete. Obnoví se původní ikonka prvku, který jsme měnili.

Tak snad to někomu pomůže, protože mně konkrétně trvalo docela dlouho, než jsem na to přišel, respektive než mi to můj kamarád prozradil (díky Mope :)).

Jinak, když už jsme u tohoto tématu, jaký soft používáte na konverzi Win ikonek do Mac formátu? Použiju-li Win formát ikonka má černé pozadí a není průhledná. Tak kdyby jste měli nějaké řešení, tak dejte vědět.

4 komentáře: „Jak na ikonky v Mac OS X

Komentáře nejsou povoleny.