Děje se v sousedství #2

Okolo měAsi největší událostí minulého týdne bylo zmizení Typo}Grafa. Po jeho stránkách ani vidu ani slechu. Nezbývá než doufat, že se brzy opět někde objeví s linkem na nové stránky.

Nový Zéland se může radovat :) Apple u nich zřídí Apple Store. V našem okolí by se ho měli již brzy dočkat i Poláci. Snad budeme mít také štěstí a Steave vyslyší dopis Petra Cihláře:

  • Dear Mr. Jobs
    It is very important to intervene in Czech Republic. Our Apple market is collapsing due to IMC system that rules here in very poor and arrogant way, abusing their monopoly.
    95% of Czech dealers make revolt and did not sign new contract with Czech Apple IMC. The contract we have been offered without any consultations with us is UNSIGNABLE!
    We have here serious problems for years but now it has even escalated.
    IMC does not only watches their own pockets, but they do harm Apple brand and reputation. The methods they are using now here are in many countries even illegal, I believe.
    Mr. Jobs,
    please believe, I know what I am talking about and there is much more, but does not fit to this letter. Please do not postpone this letter to IMC responsible in Apple Euro. They would cover up this know problem like they did before. I have met them already. They call my activities to be just personal, but consider:
    95% if not 100% Czech top Apple dealers did not sign new discriminative contract with Czech IMC.
    It cannot go on like this. This is our fight for you and should also be YOUR fight.
    Please HELP
    We are offering maximum cooperation.
    This email has been also sent to our friends in Poland and Greece, that fight the same fight
    P.S. Czech IMC is the only computer company here, that does not have bar code reader! Why should they? They have a contract with you!

Další novinkou by mohl být 100 Gb iPod. Thosiba, která dodává disky do 80 Gb iPodů, vyvinula díky nové metodě zápisu na disk nový 1,8″ disk se 100 Gb kapacitou. Tak uvidíme :).

Společnost SKYPE se během prvního čtvrtletí příštího roku bude stěhovat do Prahy. Hodlá zde zaměstnat 30 hlavních softwarových vývojářů. Počet nově vzniklých pracovních míst v Praze představuje 20 % všech pracovních zdrojů společnosti v oblasti vývoje.

Na stránkách technet.cz se objevil článek o instalaci Windows na Maca. Někomu se to určitě bude hodit. Článek je psán srozumitelnou formou a většina uživatelů by neměla mít problém podle tohoto článku instalaci provést.

Další článek, který mě na tomto servru zaujal je nepochybně článek o vzniku rozložení klávesnice. Doporučuji.


Zdroje:

http://wewantapplegreece.com