Kingston: terabajtový flashdisk s rychlostí SSD disku [Představení]

S příchodem rychlého rozhraní USB 3.0 jde v ruku v ruce i nárůst rychlosti flashdisků. Rychlosti těch nejnovějších již atakují rychlosti SSD disků osazených například v MacBoocích Air.

Na právě probíhajícím mezinárodním veletrhu CES 2013 v Las Vegas tak například společnost Kingston představila nové přírůstky do své řady klasických flash disků. Na její špici teď ční produkt s názvem DataTraveler HyperX Predator 3.0, jehož kapacita může být až jeden terabajt a maximální přenosové rychlosti dosahují hodnot až 240 MB/s při čtení dat a 160 MB /s při zápisu. Pro srovnání si uveďme, že přenosové rychlosti současných flashdisků se pohybují okolo hranice 30 MB/s, klasické pevné disky například v novém iMacu o úhlopříčce 21.5 palce dosáhnou rychlosti nejvýše 60 MB/s.

Aby bylo možné těchto rychlostí dosahovat, musíte disk připojit k modernímu rozhraní USB 3.0, které již najdete vlastně ve všech současných Macích. Podporuje také novou certifikaci SuperSpeed USB 3.0, o které jsme psali již včera v tomto článku.

Cena tohoto disku uvedena nebyla, k dispozici bude ve dvou modelech lišících se kapacitou: mimo již zmíněného 1TB modelu také v poloviční velikosti 512 GB. Pouzdro disku je kovové, rozměry jsou 72 x 27 x 21 milimetrů.

O něco níže v nabídce a také cenově bude stát o něco pomalejší varianta s názvem DataTraveler Ultimate 3.0 Generation 3, která nabídne přenosové rychlosti „jen“ 150 MB/s při čtení a 70 MB/s při zápisu dat. I tak se jedná o skvělé hodnoty když uvážíme, že jde o pouhý přenosný flashdisk pro přenášení dat. Jen si to představte: film v HD rozlišení z něj přenesete do počítače za nějakých deset vteřin.

Zde budou k dispozici kapacity 32 GB a 64 GB, rozměry pouzdra jsou 68 x 23 x 12 milimetrů. I u tohoto modelu cenu pro náš trh prozatím neznáme, oba by však měly být k dispozici již v tomto čtvrtletí.

Využili byste takto velký a rychlý flashdisk?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

7 komentářů: „Kingston: terabajtový flashdisk s rychlostí SSD disku [Představení]

Komentáře nejsou povoleny.