SuperApple Magazín také v elektronické verzi

Pro ty z vás, které již papír nepřitahuje, jsme časopis připravili také v multiplatformní elektronické verzi.

První číslo časopisu SuperApple Magazín je, stejně jako všechna následující čísla, distribuován prostřednictvím nového českého systému Publero. Ten umožňuje jednou zakoupený časopis přečíst jak na počítači s Mac OS X, ale i s Windows či Linuxem, na telefonu nebo tabletu s operačním systémem Android a velmi brzy také na iPadu (aplikace je právě v aktivní fázi finálního vývoje, můžete však požádat o testovací verzi).

V systému Publero kromě našeho časopisu najdete také mnoho dalších novin a časopisů a má velmi dobré šance stát se pro český trh stejně užitečným nástrojem, jako je služba Zinio využívaná zahraničními časopisy. Stejný model pro elektronickou distribuci používá například známý americký časopis Macworld, který elektronickou verzi svého tištěného časopisu distribuuje právě prostřednictvím systému Zinio, a to ze stejného důvodu: poskytne přístup k časopisu všem čtenářům bez rozdílu.

Časopis SuperApple Magazín v elektronické verzi můžete zakoupit na této stránce.

A závěrem: jste předplatiteli tištěné verze časopisu? Pak máte možnost získat přístup k elektronické verzi časopisu zcela zdarma pro všechna čísla, pro které jste si časopis předplatili. Podrobné informace najdete do konce tohoto týdne v emailových schránkách, jejichž adresu jste zadali při objednávce předplatného.

 

29 komentářů: „SuperApple Magazín také v elektronické verzi

  • avatar
    07. 10. 2011 (08:27)
    Trvalý odkaz

    V pripade, ze nie som predplatitelom, ale magazin som si zakupil, mozem rovnako ziskat bezplatne jeho elektronicku verziu?

    • avatar
      07. 10. 2011 (08:30)
      Trvalý odkaz

      Bohužel ne, jde o jeden z bonusů pro předplatitele (a jako poděkování za jejich důvěru) – i to „bezplatně“ pro čtenáře není „bezplatně“ pro nás a v ceně časopisu prodávaného přímo již není pro toto prostor. Jedině, že bychom zvedli cenu…

      • avatar
        07. 10. 2011 (13:01)
        Trvalý odkaz

        Pokud patřím mezi předplatitele, jak se dostanu k bezplatné elektronické verzi?
        Díky

  • avatar
    07. 10. 2011 (12:41)
    Trvalý odkaz

    publero je  na Samsungu Galaxy Tab 10.1 úplně na prd.
    Blbě se vyplňuje formulář, přetáčení taky si dělá co chce.
    A stránky se nezvětšují, navíc co zobrazuje dvoustránky a ještě ke straně kde kus stránky chybí.

  • avatar
    07. 10. 2011 (15:54)
    Trvalý odkaz

    Publero neznám a jelikož ještě iPad verze není venku tak se zeptám zde. Půjde elektronická verze zakoupit i přímo z aplikace? 
    V rámci mé lenosti je pro mě snadnější si vybrat, zaplatit a stáhnout vaše číslo přímo z aplikace bez účasti počítače ;-)

    • avatar
      07. 10. 2011 (16:29)
      Trvalý odkaz

      Z iPad aplikace by to mělo být možné (a je to možné normálně ze kteréhokoli mobilního prohlížeče bez toho, abyste potřebovali počítač)…

  • avatar
    07. 10. 2011 (15:57)
    Trvalý odkaz

    Viem si kupit elektronicku verziu aj ked mam len slovensku platobnu kartu?

  • avatar
    09. 10. 2011 (09:10)
    Trvalý odkaz

    koukal jsem, že je tam možnost zakoupit samostatně článek o automátoru. chci se zeptat, zda když koupím celý časopis za 109 kč v elektronické podobě, tak bude článek součástí. děkuju moc. :)

  • avatar
    10. 10. 2011 (07:46)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den, neuvažovali jste šířit elektronickou verzi také podobnou platformou Floowie jako je Publero ? řekl bych, že tato platforma má ve své nabídce už mnohem více časopisů a novin … Také mají verzi pro iPad, kde vše funguje dobře až na nemožnost měnit velikost písma a je tedy nutné (pro toho kdo má horší zrak) zvětšit čtený text pomocí dotykových gest.

    Děkuji 

    • avatar
      10. 10. 2011 (09:34)
      Trvalý odkaz

      Prozatím ne, teď se zaměřujeme na přípravu obsahu druhého čísla a na domlouvání dalšího distriubčního partnera není prostor. V budoucnosti snad…

      • avatar
        11. 10. 2011 (07:30)
        Trvalý odkaz

        Včera jsem zkoušel iPad verzi a ta zatím ( vím že je to testovací verze ) dost padá při posunu na další stránky, zvětšení stránky,… ( snad to vyladí )Nevím jestli jste si zkoušeli  vydávané časopisy číst ale dle mého názoru to téměř nejde.Jde o zobrazení fontů. Vypadají jako by byly nekvalitně rozkřivkované případně nějak divně zkompresené což ničí jejich tvar a znemožňuje čtení a je jedno jestli na počítači nebo iPadu. Měli by  zvolit nějakou jinou technologii aby to bylo vůbec použitelný.

        • avatar
          11. 10. 2011 (07:34)
          Trvalý odkaz

          Ano, testovací sestavení průběžně používáme a připomínkujeme také. Vývoj je v současnosti velmi intenzivní a před finálním vydáním bude jistě vyladěn na přímou funkčnost. Padání jsme na iPadu 2 nezaregistrovali. Problém s fonty je až v poslední testovaíc verzi, předchozí byla ok…
          Na počítači (Mac ani Linux) žádné problémy s fonty nevidíme, reportujte prosím vše v rámci testovacího účtu zpět do Publera….

  • avatar
    13. 10. 2011 (16:45)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den, chci se zeptat, zda bude elektronická verze vycházet v aplikaci „Kiosek“ v iOS5?? díky

      • avatar
        21. 03. 2012 (13:03)
        Trvalý odkaz

        Takze sa venujete apple produktom, testujete to na nejakych transformeroch,pc-čkach atd,distribujete to cez kadejake podivne sluzby, ale co sa tyka kiosku na ipade, co by mal byt pre vas primarny ciel tak to „neřešíte“. Ste tam normalny?

        • avatar
          21. 03. 2012 (13:16)
          Trvalý odkaz

          Ano, jsme normální. Vše řešíme postupně podle technických a finančních možností. Navíc reagujete na téměř půl roku starý komentář týkající se tehdejšího stavu věcí?

          • avatar
            21. 03. 2012 (17:51)
            Trvalý odkaz

            Pane Janeček emoce stranou. Váš časopis si kupuji přes Publero. Je výborný a stále se k němu vracím pro rady – ale musím se zastat Perwolla. Vy skutečně vyrábíte časopis o Apple světě a já si ho nemůžu přečíst na mém  ipadu? Tomu prostě nerozumím. Malé díky alespoň za pdf verzi starších čísel, se kterými si již v GoodReaderu poradím.

          • avatar
            21. 03. 2012 (18:09)
            Trvalý odkaz

            Ale můžete: pokud chcete číst na iPadu hned, doporučuji používat Wooky. Pokud chcete zůstat u Publera (což doporučuji vhledem k množství doplňkových funkcí a služeb, které budou přibývat), vyčkejte na schvalovanou verzi čtečky (malá ukázka třeba zde http://www.youtube.com/watch?v=LFocohOdtpI bude to rozhodně stát za to). Proč toto řešení? Dozvíte se dále….

            Ale pokud bez emocí, tak bez emocí. Víte, děláme tištěný časopis o Apple. Elektronická verze je něco navíc, tištěná je pro nás prioritní a na tu se zaměřujeme. Myslíme se, že podobný typ stylových časopisů prostě na papír patří a například na nejnovějším čísle je obrovský rozdíl v tom, zda ho člověk čte v papíru, nebo na mobilním zařízení. Tu plochu, na které „funguje“, prostě na 10″ displeji nefunguje. Grafika tématických dvoustran je dělaná na A3, ne na polovinu A5. Na iPadu to sice vypadá pěkně, ale onen WOW efekt z grafického provedení prostě nezažijete.

            Proto také nebudeme dělat vlastní aplikaci pro čtení časopisu. Stejně, jako to nedělá například americký Macworld, který svá čísla distribuuje také podobným způsobem. Proč? Protože se to nevyplatí. Vydávat časopis o Apple u nás není rozhodně ziskový podnik a i když nám o zisk nejde, není prostor pro investici do samostatné aplikace. Víte, taková aplikace stojí tolik, co vytisknout celý náklad jednoho čísla a rozvést jej na stánky. To je investice, která se alespoň z části velmi rychle vrací. Kdežto stejná částka za vlastní čtečku, která by stála přes sto tisíc korun, by se
            vracela tak dlouho, že tyto peníze na to nemáme.

            Pokud ještě něčemu nerozumíte, rád odpovím. Od toho jsem tu…

  • avatar
    17. 10. 2011 (14:34)
    Trvalý odkaz

    Tak to publero je teda  riadna sracka. Zijem v zahranici. K tlacenej verzii sa nedostanem a ten super distribucny system nepodporuje ani tak zakladnu vec ako paypal.. Cisla kreditiek nerozdavam len tak kdekomu, plus k tomu nejake kredity, ci co.. tak zbohom prve a zrejme i dalsie vydania superapple. Myslim, ze takych nas bude viac.

    • avatar
      17. 10. 2011 (15:26)
      Trvalý odkaz

      Pokud máte nějaké připomínky stran platebních kanálů, nejlépe bude ozvat se přímo Publeru. Nemáte však pravdu v tom, že by PayPal byl v této oblasti základní věcí, to rozhodně není. I pokud si budete chtít zakoupit elektronické předplatné například uznávaného Macworldu, s PayPalem nepochodíte a stejné je to také u drtivé většiny ostatních zahraničních prémiových titulů. PayPal se pro platby tohoto rozsahu vůbec nehodí, protože je velmi drahý – pokud by byl podporován PayPal, nestál by časopis 109, ale 149 korun.
      Navic, casopis je mozna zasílat i do zahranici, stačí se zeptat na idividuální podmínky. Nebudete rozhodně první.
      Elektronická verze časopisu je jen doplněk, bonus k verzi tištěné. Zvolili jsme – ano, po vzoru Macworldu – podobný distribuční model a službu, která je dostatečně multiplatformní a nikoho zbytečně neomezuje.

    • avatar
      11. 12. 2011 (19:30)
      Trvalý odkaz

      Ja som pred chvilou zaplatil na Publero s mojim paypal uctom. Mozno to odvtedy pridali?

Komentáře nejsou povoleny.