Mini DisplayPort adaptér má opakované problémy

beforeandafterreconnectJak jako první informoval magazín Gizmodo.com, adaptér z nového portu Mini DisplayPort na MacBoocích na duální DVI rozhraní (tento adaptér stojí 99 dolarů, v Česku i více než dva tisíce korun) je pro jakoukoli práci zcela použitelný. Při připojení k třicetipalcovému monitoru (lhostejno, zda se jedná o Apple CinemaDisplay či model jiného výrobce) v náhodných intervalech několika minut způsobí totální rozpad obrazu. Ostatně kliknutím na ilustrační fotografii si můžete tento problém prohlédnout ve zvětšené podobně.

Jediným řešením tohoto problému je odpojení adaptéru jak z Mini DisplayPortu, tak i z portu USB. Ano, duální adaptér používá USB konektor ke svému napájení, což zajisté potěší například majitele MacBooku Air. A pokud musíte každých několik minut odpojovat monitor, bude vaše práce opravdu nepříliš produktivní.

Více o problému najdete buďto přímo na Gizmodu, nebo v tomto a tomto vlánku na webu technické podpory Apple. Všichni účastníci doufají v možnost opravy v některém z příštích opravných balíčků operačního systému.

2 komentáře: „Mini DisplayPort adaptér má opakované problémy

Komentáře nejsou povoleny.